Haber Hatay

Arsuz'un Kalkınmasına Destek İçin Balık Çiftliğine Onay Geldi

Arsuz’un Pirinçlik mahallesindeki mevcut balık çiftliğinin kapasite artışı ve yer değişikliği talebine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED Olumlu” kararı verdi.


Hatay’ın turizm ve tarım ilçesi Arsuz’un Pirinçlik mahallesindeki mevcut balık çiftliğinin kapasite artışı ve yer değişikliği talebine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED Olumlu” kararı verdi.

Trend  Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Trend Arsuz Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Alan Değişikliği ve Kapasite Artışı” ile ilgili olarak  Bakanlığa sunulan ve İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilen ÇED Raporu nihai sonuca ulaşan projeyle tesisin 30 bin m2’lik alandan, 216 bin m2 alana yükseltilerek, alan değişikliği yapması öngörülüyor.Arsuz’un Pirinçlik mahallesindeki mevcut balık çiftliğinin kapasite artışı ve yer değişikliği talebine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED Olumlu” kararı verdi.

Bakanlığa sunulan Proje tanıtım dosyasında projeyle ilgili şu bilgiler yeraldı: “Trend Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından Hatay İli, Arsuz İlçesi, Pirinçlik Mahallesi Deniz yönü Açıklarında, mevcut durumda 950 ton/yıl kapasite ve 30.000 m2 alanda kurulu bulunan tesisin kapasite artışı yapılarak, üretim alanı koordinat değişikliği ile birlikte, 216.000 m2’lik deniz alanına yerleştirilecek polietilen kafeslerde 4.000 ton/yıl kapasite ile çipura – levrek – sarıkuyruk granyöz ve sinağrit balıklarının yetiştirilmesi planlanmaktadır. Mevcut faaliyette olan Su Ürünleri yetiştiriciliği tesisinin yaklaşık 325 m daha mevcut yerinden kuzey istikametinde deniz yönünde kıyıdan uzaklaşarak üretim alanı ve kapasitesi artırılarak taşınması planlanmaktadır. Söz konusu proje de üretim planı, kuluçkahanelerden temin edilecek 2-15 gr aralığında ki yavru balıkların ağ kafesler içerisinde, ekstruder yem kullanılmak suretiyle porsiyonluk ağırlığa (350-400 gr) getirilinceye kadar beslenmesini, uygun ağırlığa gelen balıkların hasat işlemi yapılarak piyasaya arzını kapsamaktadır. Söz konusu planlanan ön izinli yetiştiricilik projesi için faaliyette olduğu mevcut deniz alanından yaklaşık 325 m daha kuzey istikamette kıyıdan uzaklaşarak 3.667 m mesafede deniz yüzeyinde planlanan yeni proje alanına alınacaktır.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar