Haber Hatay

Altınözü'nde 400 Metrelik Dev Yarık: Depremin Dehşet Verici İzi

Kahramanmaraş depremleri sonrası Altınözü'nde zeytinlik alanda oluşan 400 metrelik dev yarık, depremin yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor.


Altınözü’nde zeytinlik alanda oluşan devasa yarık, depremin yıkıcı etkisinin en iyi görülebildiği yerler arasındaki yerini koruyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Altınözü’ne bağlı Tepehan Mahallesi’ndeki zeytin bahçesinde 400 metre uzunluğunda, 200 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğinde yarık oluştu.

Büyük yıkıma yol açan 6 Şubat’taki depremin etkisinin en iyi görülebildiği yerlerden biri olan zeytinlik, bölgede araştırma yapan yerli ve yabancı bilim insanlarının yanı sıra vatandaşların da ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kent sakinlerinin yanı sıra başka illerden Hatay’a gelen vatandaşlar, zeytinliğin bulunduğu bölgeyi gezerek oluşan devasa yarığı görüntülemeye çalışıyor.Karşılaştıkları görüntünün ürkütücü olduğunu belirten vatandaşlar, depremin etkisini anlamak isteyenlerin araziyi mutlaka görmesi gerektiğini ifade ediyor. Oluşan yarık nedeniyle arazisi zarar gören Hüseyin Serttaş ise zor bir süreç yaşadıklarını dile getirdi.

Bölgede depremin büyüklüğünün görülebildiğini anlatan Serttaş, “Depremde mahalle sakinleri bölgeden yeşil dumanların yükseldiğini söyledi, deprem sabahı baktığımızda ise alanda yarık oluştuğunu fark ettik” dedi.

Tarım aletlerini alana geçiremedikleri için zeytin hasadını insan gücüyle yaptıklarını ifade eden Serttaş, “Yaklaşık 100 ağacımızdan 50’si zarar gördü. Ortalama 250 kilogram zeytinyağı kaybı yaşamış olduk. Arazimizin de bir kısmını kullanamıyoruz. Orada da parça parça yarıklar var. Tarım aletlerimizi arazimize geçiremiyoruz” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar