Haber Hatay

Uyuşturucu Tacirlerine Darbe! "Kuyu-4" Operasyonunda 62 Şüpheli Yakalandı, 3 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi!

İstanbul merkezli 12 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kuyu-4" operasyonunda uluslararası uyuşturucu ticareti yapan 4 suç örgütü çökertildi


İstanbul merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kuyu-4" operasyonunda uluslararası uyuşturucu ticareti yapan 4 suç örgütü çökertildi. Operasyonda elebaşları da dahil olmak üzere 62 şüpheli yakalandı ve 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kesinlikle kararlıyız. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek." dedi.

Operasyonda Ele Geçirilenler

  • 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı madde
  • 200 taşınmaz
  • 85 motorlu araç
  • 30 şirkete ait ortaklık payları
  • Suç örgütlerinin tüm bankacılık varlıkları

Operasyonun Önemi

"Kuyu-4" operasyonu, yurt içi ve yurt dışı uyuşturucu ticaretinin önemli aktörlerinden olan 4 suç örgütünün çökertilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ele geçirilen uyuşturucu miktarı da oldukça fazladır ve bu sayede çok sayıda insanın uyuşturucu batağından kurtulması sağlanmıştır.

Operasyon Hakkında Detaylar

Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Bürosu ekipleri tarafından titiz bir çalışma sonucunda gerçekleştirilmiştir. Ekipler, aylarca süren takip ve operasyon hazırlıkları sonucunda suç örgütlerinin tüm bağlantılarını ve faaliyetlerini deşifre etmeyi başarmıştır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu operasyon, uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığımızın bir göstergesidir. Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek." dedi.

"Kuyu-4" operasyonu, Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilmektedir. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticareti yapan önemli suç örgütleri çökertilmiş ve çok sayıda insan uyuşturucu batağından kurtulmuştur.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar