Haber Hatay

Gümrük Muhafaza, Tarihi Yakalama ile 1 Milyar TL'lik Kaçakçılığın Önüne Geçti!

Mersin ve Kocaeli'nde gerçekleştirilen operasyonlarda insanı yardım malzemesi kılıfında oyuncak ve tekstil kaçakçılığı engellendi.


Mersin ve Kocaeli'nde Gümrük Muhafaza ekipleri, insanı yardım malzemesi kılıfında ve konteynerlerde gizlenmiş kaçak ürünlere yönelik operasyonlarda büyük bir başarıya imza attı. Yakalanan kaçak malların piyasa değeri 1 milyar 22 milyon Türk Lirası'nı bulurken, bu da tarihe geçmiş bir yakalama olarak kayıtlara geçti.

Mersin'de İnsani Yardım Malzemeleri Kılıfında Oyuncak ve Kumaş Kaçakçılığı

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucunda İnsani Yardım Malzemesi beyanlı konteynerlerde şüpheli yoğunluklar tespit etti. X-ray taramalarında da şüpheler artan ekipler, fiziki arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda 6 konteynerde 130 bin kilo oyuncak ve 2 konteynerde kumaş cinsi ticari eşya ele geçirildi. Kaçak malların piyasa değeri ise yaklaşık 1 milyar Türk Lirası olarak belirlendi.

Kocaeli'de Çocuk Oyuncakları Kaçakçılığı

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri de risk analizi çalışmaları sonucunda Kocaeli Limanı'ndaki şüpheli konteynerleri takibe aldı. X-ray taramalarda ve fiziki aramalarda 4 konteynerde 197 bin 548 adet oyuncak, 2 bin 592 adet fan, 28 bin 800 adet lazer, 575 adet gözlük, 2 bin 484 adet çanta, 7 bin 950 adet şişirilebilir top ve 8 bin 690 adet at tut yakala oyun seti olmak üzere 7 kalemde toplamda 248 bin 639 adet ticari eşya ele geçirildi. Bu kaçak malların piyasa değeri ise yaklaşık 22 milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Ticaret Bakanlığı'ndan Kaçakçılara Uyarı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Genel Müdürü, bu operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, kaçakçılara gözdağı vererek, "Kaçakçılara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bu tür girişimlere asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar