Haber Hatay

Toprak Razgatlıoğlu, WSBK'de İkinci Şampiyonluğunu Kazandı!

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WSBK) İspanya'da düzenlenen ilk yarışı ikinci sırada tamamlayarak, kariyerinde ikinci dünya şampiyonluğunu kazandı.


Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da düzenlenen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) ilk yarışında elde ettiği ikinci sırayla, kariyerinde ikinci kez dünya şampiyonu olmayı başardı. Toprak, bu sonuçla puanını 493'e çıkararak zirveye bir kez daha yerleşti.

İspanya'nın 4.423 kilometre uzunluğundaki Circuito de Jerez Pisti'nde 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen WSBK'nin 12. ve son etabının ilk yarışı, motorsporları tutkunları tarafından heyecanla takip edildi. Toprak, damalı bayrağı ikinci sırada geçerek, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

El Turco lakabıyla tanınan Toprak Razgatlıoğlu, en yakın rakibi İtalyan sürücü Nicolo Bulega'nın yarışı kazanmasına rağmen, puan farkını 37'nin üzerinde tutarak, yarın yapılacak diğer yarışların sonucuna bakılmaksızın şampiyonluğu garantiledi.

Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında WSBK'de Yamaha takımıyla kazandığı ilk şampiyonluğunun ardından, bu yıl Rokit BMW takımıyla elde ettiği başarıyla adını ikinci kez zirveye yazdırmış oldu. Ayrıca, Rokit BMW, tarihindeki ilk WSBK şampiyonluğunu Toprak ile birlikte kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Bu sonuç, Türkiye'nin motorsporlarındaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Gamze Yetkin
Gamze Yetkin [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar