Haber Hatay

Hatayspor'u Mucize Kurtaran Özhan Pulat: "Bu Hikaye Bir Sezona Değer!"

Hatayspor'u son 4 haftada ligde tutan ve mucize yaratan Özhan Pulat, açıklamalarda bulundu.


Hatayspor’u mucizevi bir şekilde ligde tutan genç teknik adam Özhan Pulat, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Başarılı hoca, “Oyuncularla özellikle ilk tanışmamızda kendi projemize, kendi felsefemize ve ligde kalacağımıza inandık. Bu başarı 4 maçlık bir hikaye olarak gözükebilir ama aslında bir sezona bedeldi” dedi.

Volkan Demirel yönetiminde depremin ardından çok sıkıntılı bir sezon yaşayan Hatayspor, küme düşmesine kesin gözle bakılırken Özhan Pulat’la ligde kaldı. Son 4 haftada takımı ayağa kaldırıp ateşten çıkaran genç teknik adam daha önce Ömer Erdoğan’ın yardımcısı olarak görev aldığı Hatay’ı tek başına ligde tutunurken yaşanan süreci anlattı.

Pulat, “Hatayspor, Hatay şehri benim hayatımda çok özel bir yere sahip. Burada yaşadığım iki yıl hem benim hem ailem için tarif edilemez güzellikle geçti. Hatayspor için ben Gaziantep maçından iki gece önce gece 1.30’ta arandım ve hiç uyumadan sabah altıda ekibimle beraber Hatay’a yola çıktım. Oyuncularla özellikle ilk tanışmamızda kendi projemize, kendi felsefemize ve ligde kalacağımıza inandık. Onların potansiyellerine inandığımızı ve onların nasıl futbolcular olduğuna inandığımızı hissettirdik” dedi ve ekledi:

‘BİR SEZONLUK HİKAYE’

“Daha sonrasında taraftar gruplarıyla toplantılar gerçekleştirdik, basın mensuplarıyla doğru ilişkiler kurduk. Yönetim kurulumuz ve başkanımız takımın içinde daha aktif roller ve birlikteliği sağlayacak hamleler yaptı. Biz bir bütün olarak dört haftalık bir hikaye yazdık. Aslında bu çok uzun bir maraton ama bu dört haftalık hikaye bir sezona değecek bir hikaye oldu. Bu noktada özellikle oyuncuların gol yedikten sonra hemen gösterdikleri reaksiyon sahada sürekli kazanma içgüdüsü ile mücadele etmeleri, hangi rakip olursa olsun kaybetme duygularını tamamen zihinlerinden silmeleri önemliydi.”

‘HAK ETTİĞİ YERDE OLMALI’

“Taraftar desteği yönetim desteği ve medya gücü hepsi oyunculara inandığını belli etti. Bu birliktelikle zoru başardık. Hatayspor‘un gelecek sezona dair en önemli projesi bu işten ders çıkarmaktır, bunlardan hepimiz gerekli dersleri çıkarıp önümüzdeki sezon doğru planlama ve doğru kadro kurgusuyla Hataysporumuz’u hak ettiği yere taşımak istiyoruz.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar