Haber Hatay

Türkiye ve Cezayir arasında 12 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir ziyareti, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir heyetinde Hatay’ın iki milletvekili yeraldı. Filistin Gazze başta olmak üzere, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, enerji ve yenilenebilir enerji alanında ilişkiler ve yeni ortaklıklar kurulması, savunma sanayi alanındaki büyük potansiyelin değerlendirilmesi gibi pek çok konunun ele alındığı ziyarette Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da hazır bulundu.

Cezayir Huari Bumedyen Havalimanı’nda Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun tarafından törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  daha sonra Cezayir Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Tebbun ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir ziyareti, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, “Türkiye Cumhuriyeti ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı Ortak Bildirisi”ne imza atarken, iki ülke arasında farklı alanlarda 12 iş birliği anlaşması da imzaladı.

Cezayir-Türkiye İş Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Cezayir’deki temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Cezayir temaslarını değerlendiren  Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan başkanlığında dost ve kardeş ülke Cezayir’e düzenlediğimiz resmi ziyarette Türkiye ve Cezayir arasında çeşitli alanlarda 12 anlaşma imzalandı. Cezayir ile ilişkilerimizi güçlendirmek adına ticaret ve ekonomi başta olmak üzere pek çok alanda geçmişe dayanan köklü iş birliğimiz artarak devam edecek. Bu önemli görüşmenin; ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar