Haber Hatay

Osman Ertürk Özel'den Çağrı: Türk Milliyetçileri için Yeni Bir Yol Açmalıyız

İYİ Parti, Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in istifası sonrası gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda yeni bir döneme adım attı.

İYİ Parti, Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in görevi bırakmasıyla birlikte olağanüstü kurultaya gitti ve yeni genel başkanını belirledi. Meral Akşener’in de işaret ettiği Müsavat Dervişoğlu, değişimi savunan Koray Aydın’a karşı seçimi kazandı ve İYİ Parti’nin yeni genel başkanı oldu. Kurultaya dair yapılan tartışmalara Ülkü Ocakları Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti’nin Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Osman Ertürk Özel de katıldı. Özel “gerontokrasi ile mücadele” açılımı yaptı ve Türk milliyetçilerinin artık yeni bir yol açmaları gerektiğine dikkat çekti.

Kurultay ile ilgili değerlendirmesini “Türk milliyetçileri olarak bizler bu jenerasyonda kesinlikle ve kesinlikle memleketi yönetmeye odaklanmalıyız. Bütün hazırlığımızın buna göre planlanması gerekiyor. İYİ Parti bize bir çatı olabilirdi, hala da olabilir. Ama onun için oradaki irade artık bizden çıktı. Öyle bir zemin yaratılıp yaratılamayacağı bizim elimizde değil. Ama biz bekleyecek konumda da değiliz” ifadeleriyle yapan Osman Ertürk Özel “buradaki lüzumlu insanları bir araya getireceğimiz zeminler yaratmamız gerekiyor. Benim bir önceki kongreye bakışım, biz bu zemini burada yakalayabilir miyiz meselesiydi. Belli ki burada yakalayamıyoruz. O zaman şunu yapacağız, illa ki hemen bize siyasi bir çatı lazım değil. Bize ilk başta bir arkadaşlık, dostluk hukuku lazım. Bize ilk başta birbirimizi tanımamız lazım. Bize ilk başta, birimizin çocuğu olduğunda diğerinin ona ziyaret etmesi lazım. Birimizin bir cenazesi olduğunda diğerinin ona katılımı lazım. Bizim birbirimizin hastalığından bile haberdar olması lazım. Bu şekilde çok fazla arkadaşımız var. Yani özellikle son bir ayda bana yüzlerce kişi ulaşmış olabilir. Onları birer arkadaş grubu olarak düşündüğümüz zaman binlerce insandan bahsetmiş oluyorum” dedi.

‘GERONTOKRASİ İLE MÜCADECELE’ ÇIKIŞI

Genç Türk milliyetçileri olarak ortaya bir irade koymaları gerektiğini, o iradenin de “gerontokrasi ile mücadele” olduğunu belirten Osman Ertürk Özel, “Nedir bu gerontokrasi, yaşlıların iktidarı… Bu memlekette sadece bizim olduğumuz partide veya bizim olduğumuz fikri harekette değil, aslında tüm siyasi hareketlerin içerisinde bu iktidar vardı. Ben Türk milliyetçileri açısından şuna üzülüyorum… Diğerleri bunu aşmaya başlamışlardı, biz bunu yine aşamadık. Belki benim arzu ettiğim seviyede değil, 30-40 yaşlarda değil ama 50’li yaşlara herkes bunu çekmişti” diye konuştu.

‘TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ADINA KİM KONUŞACAK, BELLİ DEĞİL’

Önümüzdeki 20 senenin Türkiye’sine baktığında ne gördüğünü de yorumlayan Özel, “Orada bir Ekrem İmamoğlu gerçeği var. Sosyal demokratların, CHP’lilerin belki kısmen merkez sağın bir figürü olarak orada duruyor ve Allah eğer ömür verirse 20-25 sene Türkiye’de siyaset yapacak İmamoğlu. Diğer tarafta fazla karikatürize ediliyor bence ama önemli bir figür olduğunu fazlasıyla gösterdi, siyasal islamcıların bir Fatih Erbakan figürü var. Daha genç, muhtemelen yine Ekrem İmamoğlu’na yaş olarak denktir. Orada Kürtçü siyasetin bir Selahattin Demirtaş figürü var ama Türk milliyetçilerinin böyle bir figürü yok” ifadelerini kullandı. Yani önümüzdeki 15-20 sene Türk milliyetçileri adına kimlerin konuşacağının belli olmadığına dikkat çeken Osman Ertürk Özel, “Bu zemin hali hazırda yaratılmış da değil. Ama belli ki biz bunu da tırnaklarımızla kazıya kazıya bizzat yapmak zorunda kalacağız” dedi.

‘ÖNCELİK KURULACAK ENSTİTÜDE’

Her şeyin bir sistematik ve disiplin meselesi olduğuna vurgu yapan Özel, ikili bir yapılanmaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. “Öncelikle bizim gerçekten Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarını analiz eden, bunları bütçeleyen, bunlara çözüm önerilerini bu alandaki uzmanlarla beraber ortaya koyan bir enstitü yapısına ihtiyacımız var” diyen Osman Ertürk Özel, söz konusu enstitü için şu köşeleri çizdi:

“Bu enstitü öyle bir yapı olmalı ki bizim yöneteceğimiz Türkiye’nin bütün veri tabanı, bütün sorunları ve bütün çözüm önerileri bu enstitü tarafından dile getirilmeli. Ve bu enstitü tek başına bir siyasi figür olarak ortada durmamalı. Bu enstitü bir uzmanların mazlumesiyle bir araya gelmeli. Yani uzmanlar burada bir araya gelmeli, toplanmalı ve onların ürettikleri aslında bizim dilimize düşmeli.”

‘ESKİ USÜL’ TEŞKİLATLANMA ŞART

Osman Ertürk Özel “Diğer yandan da bizim aslında eski usül bir teşkilatlanmaya da ihtiyacımız var” derken “Bu artık bir dernek eliyle de olabilir, bir platform eliyle de olabilir. Ama benim şunu bilmem gerekiyor, Elazığ’da benim hangi arkadaşım var, benim Afyon’da Dinar’da hangi arkadaşım var, Uşak’ta kimi tanıyorum, Kayseri’de kime ulaşabilirim. İşte Ankara’da hangi arkadaşlarımızla merkezde beraberiz bunu bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM İÇİN İNŞA EDEMEDİLER, BİZ İNŞA EDECEĞİZ’

Türk milliyetçilerinin kurmay bir akılla hareket etmesi gerektiğini düşünen Özel, “Artık 20’li yaşların başlarında falan değiliz. Kendi vaktimizi de son derece akıllıca idare etmek durumundayız. Kendi sosyal hayatlarımızı da, kendi aile diyaloglarımızı da buna göre hazırlamamız gerekiyor. Çünkü kendi sosyal hayatında yeterince başarılı olmayan, kendi aile hayatında yeterince başarılı olmayan insanların memlekete hizmet noktasında da ben hep eksik kaldığını düşünüyorum” dedi. “Memlekete hizmet edeceğim” diyen insanın öncelikle kendisini kurtarmış olması gerektiğine vurgu yapan Osman Ertürk Özel, “Bizim insanları siyasete ikna etmemiz gerekiyor. Yani Türk milliyetçiliğinin sorunu şu an maalesef ki siyasette aslında. Bu siyasi zemini bizler için inşa edemediler, biz bu zemini de inşa ederek yola çıkacağız diye düşünüyorum” ifadeleriyle değerlendirmesini tamamladı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar