Haber Hatay

Ömer Çelik: Yenidoğan Çetesine Geçit Yok!

Adana'nın Sarıçam ilçesinde düzenlenen AK Parti 6. Olağan İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalar yapan Ömer Çelik, son günlerde gündeme gelen yenidoğan çetesine karşı sert bir duruş sergiledi


Adana'nın Sarıçam ilçesinde düzenlenen AK Parti 6. Olağan İlçe Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, özellikle son dönemde gündeme gelen yenidoğan çetesine yönelik sert ifadelerde bulundu. "Bu cinayet şebekesinin tüm uzantılarını ortaya çıkartırız ve hak ettikleri cezayla karşılaşmaları için her türlü mücadeleyi veririz" diyerek konunun ciddiyetine dikkat çekti.

Kongre, Asım Savaş Spor Salonu'nda yapıldı ve mevcut başkan Bayram Özdemir’in yeniden aday olduğu tek liste ile gerçekleştirildi. Ömer Çelik, burada yaptığı konuşmada, özellikle uluslararası meseleler ve insan hakları ihlalleri konusunda Türkiye’nin duruşunu da vurguladı.

Çelik, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki kararlılığını öne çıkardı. "Cumhurbaşkanımız, insanlık değerleri adına en net ve kararlı sözleri söyleyen tek liderdir" diyen Çelik, dünya genelinde yaşanan sessizliğe de tepki gösterdi.

"Beledi ne olursa olsun, Gazze’nin yanında duracağız" diyen Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine karşılık olarak, Katz’ı “bir katil ve Nazi” olarak tanımladı. Çelik, "İnsani değerlerin savunucusu olan Cumhurbaşkanımız, bu katil sürüsüyle kararlılıkla mücadele eden tek liderdir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamaya çalışan bir çeteye dair de konuşan Çelik, bu olayların son derece üzücü olduğunu belirtti. "Bebek ölümlerine sebebiyet veren çeteyi her bakımdan takip ediyoruz. Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız konuyu yakından izliyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Bu cinayet şebekesinin diyalogları, ortaya çıkan konuşmaları herkes üzerinde şok etkisi yarattı. Sağda solda tehditler savuran bu şebekenin uzantılarını ortaya çıkarmakta kararlıyız" diyerek, konuya ilişkin güçlü bir mesaj verdi. "Kaybettiğimiz yavrularımız için çok üzgünüz. Bu cinayet şebekesinin hak ettiği cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ömer Çelik'in bu açıklamaları, hem yerel hem de uluslararası düzeyde yankı uyandıracağa benziyor. AK Parti'nin insan hakları ve adalet konusundaki kararlılığı, toplumsal güvenin yeniden inşa edilmesi adına kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gamze Yetkin
Gamze Yetkin [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar