Haber Hatay

Lütfü Savaş: "Hatay'da Seçim Bitmedi, Haklı Mücadelemizi Sürdürüyoruz!"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP heyeti, Hatay'daki seçim sonuçlarına itiraz ederek oyların yeniden sayıldığın belirtti.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Gökçe Gökçen, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Savaş, Hatay'da seçimleri kazandıklarını ancak oyların yeniden sayılmasını beklediklerini açıkladı.

Savaş, "Değerli hemşehrilerim, Hatay'da seçim bitmedi!" sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Hataylılar'ın iradesini sandığa yansıttık. Kazandığımızı biliyoruz. Ancak bazı usulsüzlükler ve hatalar olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle oyların yeniden sayılmasını talep ediyoruz. Hataylılar'ın iradesinin gölgelenmesine izin vermeyeceğiz. Tüm haklarımızı kullanacağız."

Savaş, basın toplantısında Hatay'da yaşanan bazı usulsüzlükleri de dile getirdi. Sandık kurullarında yaşanan bazı aksaklıklar ve oy pusulalarının geçersiz sayılması gibi konularda itirazlarda bulunduklarını ifade etti.

Savaş, "Hataylılar'ın iradesine saygı duyulmasını istiyoruz." dedi. "Seçim sonuçlarının Hatay'a hayırlı olmasını diliyoruz."

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar