Haber Hatay

İYİ Parti'de Usulsüzlük İddiası: Rıdvan Uz'un İtirazı Reddedildi!

Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partisinin 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayı için hazırlanan delege listesinde usulsüzlük yapıldığını savunarak itirazda bulundu.


İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partisinin 27 Nisan'da yapılacak 5. Olağanüstü Kurultayı için hazırlanan delege listesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Kurul, Uz'un iddialarını delil ve gerekçe yetersizliği nedeniyle reddetti.

Uz, itirazında delege listesinde "sistemli ve organize usulsüzlükler" yapıldığını savunmuştu. Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu ise inceleme sonucunda delege isimlerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen üye listesi ile karşılaştırıldığını ve herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığını açıkladı.

Kurul kararında ayrıca Uz'un iddialarının soyut mahiyette kaldığı ve delillendirilmediği belirtildi. Delege listesi 20-22 Nisan tarihleri arasında İYİ Parti Genel Merkezi ve Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu'nda askıya çıkarılmış ve bu süre zarfında herhangi bir itiraz gelmemişti.

Cumartesi günü yapılacak kurultayda, genel başkan ve genel yönetim kurulu üyeleri belirlenecek. Kurultaya delegelerin yanı sıra, İYİ Parti'nin üye sayısı 100 bini aştığı için, il ve ilçe başkanları da oy kullanma hakkına sahip olacak.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar