Haber Hatay

Hatay Milletvekili Mullaoğlu, Usulsüz ÇED Kararını TBMM Gündemine Taşıdı

Mullaoğlu, Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesi'nde 822 Ada 73 Parsel üzerinde kurulması planlanan beton santrali için verilen "ÇED gerekli değil" kararının usulsüz olduğunu belirtti.


Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Samandağ İlçesi, Atatürk Mahallesi’nde usulsüz olarak verilen ÇED gerekli değil kararını TBMM gündemine taşıdı.

Mullaoğlu, 822 Ada 73 Parsel no’lu taşınmaz üzerinde kurulan beton santrali kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından usulsüz olarak verilen ÇED gerekli değil kararını TBMM gündemine taşıdı. Santralin Kurulacağı alanın 1/1000 ölçekli imar planında konut alanı olarak işaretlendiğini belirten Av. Servet Mullaoğlu aynı zamanda yerleşim yerlerine çok yakın mesafede olduğunu, Asi Nehrini kirleteceğini ve santralin insan ve çevre sağlığına vereceği zararlara dikkat çekti.

ÖZHASEKİ’YE SORU ÖNERGESİ VERDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Mullaoğlu, deprem bölgelerinde beton santrallerine ihtiyaç duyulduğunu ancak verilecek izinlerde çevrenin, doğanın, insan sağlığının ve yaşam alanlarının korunmasının öncelikli olarak gözetilmesi gerektiğini belirtti. İlgili kamu kurumlarından görüş alınmadan Beton santrali için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının yeniden gözden geçirilmesini ve santral için daha uygun bir alanın belirlenmesi gerektiğini ifade eden Mullaoğlu, sorunun çözümü için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulundu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar