Haber Hatay

Hatay'da Zeytinlikler Tehlikede! CHP Uyardı

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay'da konut yapımı için zeytinliklerin yok edilmek istenmesine tepki gösterdi.


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, konut yapımı için zeytinliklerin ortadan kaldırılmak istenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Hükümetin 250 bin konut sözünü unuttuğunu belirten Yıldırım Kara, verilen sözleri hatırlatmaya devam edeceklerini belirterek; “Konteynerlerden deprem konutlarına geçişin zamanı geldi de geçiyor. 250 bin konut sözünüzü unutmuş olabilirsiniz ama biz belgelerle, tanıklıklarla bu sözü hatırlatmayı sürdürüyoruz. Hatay için konut stokunun yenilenmesi dışında kalıcı ve tutarlı bir çözüm yoktur.

Fakat konutları yaparken, zeytinlikleri ortadan kaldırmak gibi çok yanlış bir yola tevessül ettiniz. Gerekçesi kâr etmek, işleri hızlandırmak; yöntemi ise vatandaşın zeytinliğini ona haber vermeden ortadan kaldırmak; mazereti ise “kamu yararı” Masa başından, ekran önünden planlar yaparak yurttaşların baba yadigarı, geçim kapısı zeytinliklerini ortadan kaldırmanızı kabul edemeyiz. Bu talanı ifşa etmek ve önlemek, bizim seçmenlerimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur.” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar