Haber Hatay

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten Personel ve Kadro Revizyonu Sıkıntısına Tepki!

Mehmet Öntürk, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası ile meslek odaları temsilcileriyle buluşmasında personel ve kadro revizyonu ile ilgili sıkıntılara değindi.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası ile meslek odaları temsilcileriyle buluşmasında personel ve  kadro revizyonu ile ilgili sıkıntılara değindi. Hizmetleri öncelik ve aciliyet sıralaması doğrultusunda hızlı bir şekilde hayata geçirmek istediğini ifade eden Öntürk, “Personelle ilgili ciddi bir dağınıklık sözkonusu. 4 defa söylememe rağmen iş yürümüyor. Sayıca personel çok ama icraata gelince yok. Herkes burada makam istiyor, genel müdürlük istiyor, daire başkanlığı istiyor” diyerek,

HBB’nin yeni bir sürece girdiğini, tek derdinin millete hizmet etmek olduğunu belirterek biraz zamana ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Öntürk, “Bana biraz müsaade edin. Belediyede ciddi bir proje ekibi yok. İnsan kaynağımız sayı olarak çok fazla. Ama, liyakat anlamında yetersiz Hatay Büyükşehir… GEDAŞ Genel Müdür Ahmet Beyden rica ettim. Onların elinde dünya bir proje ekibi var. ‘Yollarımızı, sahillerimizi, acil olarak yapılacak yerlere hızlı projeler çıkın’ dedik. Başka türlü buradan 3 ayda proje çıkmaz. Herkes burada makam istiyor, genel müdürlük istiyor, daire başkanlığı istiyor. O, onu devreye sokuyor; bu, bunu devreye sokuyor. Kimse demiyor ki; ‘Ya bayram geldi, şu mezarlıkları bir ayağa kaldırayım. Tertemiz edeyim”  dedi.

İşi bilen bir ekiple ilerlemek istediğinin altını çizen Başkan Mehmet Öntürk, “Burada da eksiklerimizi bakanlıkla tamamlıyorum. Altınözü’ne gittiğinizde görürsünüz traktörcü, tornacı, kuyumcu, kebapçı yanyana. Altınözü’ne küçük sanayi sitesi yapmak istiyorlar. Belediyenin 10 dönüm yeri varmış. Hibe ettim, hemen gidin başlayın dedim. Şehir bizim şehir arkadaşlar. Hatay’ın alan problemi de var. Bir tarafa gidiyorsunuz Büyükova kapsamında, öbür tarafa gidiyorsunuz SİT kapsamında, öbür tarafa gidiyorsunuz dağlık alan… Maalesef arsa yönünden zengin değiliz. Bir de bugüne kadar hakikaten kötü imarlar yapılmış. Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştük. Bakanlara ‘Hatay’ın ne işi varsa bakın, kanun çerçevesinde yapın’ talimatı verdi” şeklinde konuştu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar