Haber Hatay

Gökhan Zan:Hatay'ı depremde yalnız bırakanlara karşı adayım!

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı açıkladı.


Yerel seçimlere kısa bir süre kala Türkiye İşçi Partisi (TİP)Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan’ı açıkladı.

Zan’ın adaylığı, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Başkanlığında,  TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın katılımıyla yapılan basın toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Hatay Halkı’nın sesine kulak verdiklerini ve Gökhan Zan’ı Hatay İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak tanıtan Kadıgil, “Biz Hatay halkının sesini duyduk, biz Hataylıların yükselen çığlığını duyduk. Biz öksüz bırakılan, yetim bırakılan, kimsesiz bırakılan, bunun üstüne bir de seçeneksiz bırakılmaya çalışılan Hatay halkının isyanını duyduk. Ve bu isyan, Türkiye İşçi Partisi’nin sırtına bir görev yükledi. Bir siyasi partinin görevi kendi istediğini, canının istediğini yapmak değil, temsil ettiği yurttaşların sesini taşımaktır. Biz de bugün bu sesi sizlerle buluşturmak için buradayız” dedi.

Depremin birinci yıldönümü dolayısıyla 6 Şubat gecesi yapılan yürüyüşte Hatay Halkı’nın CHP’nin önüne gerçek anketi koyduğunu ifade eden Gökhan Zan, “Hatay’ı depremde yalnız bırakan, bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı adayım. Hatay manevi duyguların en yoğun yaşandığı, ecdadın hasta yasağında düşman elinden kurtardığı en değerli emanet olması sebebiyle bambaşka bir yerdedir bizler için. 6 Şubat’ta saat 04.17’yi gösterdiğinde maalesef kimimiz öldük, kimimiz yetim kaldık, kimimiz eksik kaldık. Ama o gün ilk 3 gün yanımızda hiç kimse yoktu. Kim vardı biliyor musunuz? Millet vardı, halk vardı, milletin dayanışması vardı. 6 Şubat gecesi yürüyüşte Hatay halkı Cumhuriyet Halk Partisi’nin önüne gerçek anketi koymuştur. O yüzden bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü bir kenara atamazdım. Hatay sadece Hatay’ın şahsi meselesi değildir, 85 milyon insanın şahsi meseledir ve Hatay’ı emanet etmiştir 85 milyona. Adaylığım yalnızca Lütfü Savaş’a karşı değildir tabii ki, Hatay’ı depremde yalnız bırakan ya da bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı da adayım” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar