Haber Hatay

Depremzede Esnafa Elektrik Kesintisi! Konteyner Kentlerde Su Sorunu Devam Ediyor!

Hatay'da depremde iş yerleri yıkılan esnafa verilen elektrik desteği kesiliyor. Depremzede esnaf, "Sermayemiz Çöp Olmak Üzere!" diyerek yetkililerden yardım istiyor


CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de yaptığı konuşmada elektriği kesilen depremzede esnafın ve her yağışta su içinde kalan konteyner sorununu gündeme taşıdı.

ESNAFA VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Depremzede esnafa toparlanana kadar süre verilmesi gerektiğini ifade eden Güzelmansur şunları söyledi:

“Hatay’da depremde iş yerleri yıkılan esnafa prefabrik çarşı, iş yerleri verildi ve elektriğini iki, üç yıl devletin ödeyeceği söylendi. Tabii, seçimden önceydi bu; seçim bitti, sözler unutuldu. Şimdi, esnafa ‘Ya abonelik al, ya da elektriğin kesilir.’ deniliyor. Aboneliği almayan esnafımızın elektriği kesildi. Bunların içinde sağlık, gıda işi yapanlar var; dondurucuları, soğutucuları şu anda çalışmıyor, sermayesi çöp olmak üzere. Hatay halkı deprem öncesinde ülkemize en fazla vergi ödeyen 7’nci ildi. Bu il, bu halk, bu esnaf bu akıl dışı muameleyi hak ediyor mu? Bari esnaf kendini toparlayana kadar süre verin, elektriğini de öder, tüm illerden fazla vergisini de öder.”

188 BİN HATAYLI ALT YAPISI, ÇATISI, İZOLASYONU OLMAYAN KONTEYNIRLARDA YAŞIYOR

Hatay’da 18 aydır barınma sorununun devam ettiğine dikkat çeken Güzelmansur şöyle konuştu:

“Hatay’da depremden on sekiz ay geçmiş olmasına rağmen insanımız insani barınma mücadelesi veriyor. 188 bin Hataylı hemşehrim hâlâ 21 metrekarelik konteynır alanlarında yaşıyorlar ama gelin görün ki bu konteynır kentlerde ne zaman yağmur yağsa konteynır kentleri su basıyor; çoğunun altyapısı yok, su tahliye boruları yok, doğru dürüst kanalizasyon sistemi yok. Ne zaman yağmur yağsa konteynerler su geçiriyor, depremzede vatandaşımın eşyaları su içinde kalıyor çünkü konteynerler sağlam firmalardan değil yandaş firmalardan temin edildi. Buradan yetkililere sesleniyorum: Konteyner kentlerin altyapısını derhâl düzeltin. Konteynerlerin su izolasyonunu yaptırın, depremzedeyi artık anlayın.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar