Haber Hatay

CHP'nin Dörtyol Adayı Zafer Bahadır Amaç Seçimi Kazandı!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP adayı Zafer Bahadır Amaç, rakibini geride bırakarak yeni belediye başkanı oldu.


Hatay Dörtyol'da 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Zafer Bahadır Amaç, en yakın rakibine 10.759 oy fark atarak Dörtyol'un yeni belediye başkanı oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Dörtyol CHP İlçe Başkanlığı'nda zafer kutlaması düzenlendi. Kutlamaya CHP Hatay Milletvekilleri, CHP İl Başkanı, partililer ve çok sayıda Dörtyollu katıldı.

Zafer konuşmasında Dörtyollulara teşekkür eden Bahadır Amaç, "Dörtyol'da değişim rüzgarı esti. Dörtyol artık CHP'li. Dörtyol'u birlikte kalkındıracağız. Dörtyol'a şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı getireceğiz." dedi.

Zafer Bahadır Amaç Kimdir?

1975 yılında Dörtyol'da doğan Zafer Bahadır Amaç, ilk ve orta öğrenimini Dörtyol'da tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından özel sektörde çeşitli görevlerde çalıştı. 2009 yılında CHP'ye katıldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP Dörtyol Belediye Başkan Adayı oldu. 2023 yılında yapılan CHP Dörtyol İlçe Kongresi'nde ilçe başkanı seçildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Bahadır Amaç, İngilizce ve Arapça biliyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar