CHP'li Vekil Servet Mullaoğlu'ndan TBMM'ye Soru Önergesi
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, binlerce depremzedenin Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işlerine son verilmesini TBMM gündemine taşıdı.
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan binlerce depremzedenin işlerine son verilmesi üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.
Servet Mullaoğlu, deprem bölgelerinde işlerini, gelirlerini ve varlıklarını kaybeden depremzedelerin işlerine son verilmesinin vicdani olmadığını belirterek, bu insanların evlerine ekmek götürebilmek ve çocuklarının geçimini sağlayabilmek için çalışmak zorunda olduklarını ifade etti.
TYP çalışanlarının uzun süredir daimî kadroya alınma taleplerinin olduğunu söyleyen Servet Mullaoğlu, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası Devletin vatandaşının yanında olması gerektiğini, barınma ve beslenme başta olmak üzere zorunlu ihtiyaçlarını giderecek imkanların ve çalışma ortamının sağlanmasının önemini belirtti.
Servet Mullaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından, İŞ-KUR kapsamında istihdam edilen TYP çalışanlarının işlerinin ellerinden alınmamasını ve bu kişilerin daimî olarak istihdam edilmelerini talep ederek, Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle şui soruları yöneltti:
1-Binlerce kişinin mağdur olmasına neden olacak TYP çalışanlarının işlerine son verilmesi kararından vazgeçme ve bu kişilerin çalışma sürelerinin uzatılmasını sağlama yönünde bir çalışmanız var mıdır?
2-Depremler sonrası işlerini, gelirlerini ve varlıklarını kaybetmiş bu çalışanların, çalıştıkları kurumlarda daimî olarak istihdam edilmeleri yönünde Bakanlık olarak herhangi bir hazırlığınız var mıdır?
3-İşlerine son verildiği takdirde evlerine ekmek götüremeyecek, çocuklarının geçimini sağlayamayacak durumda olan TYP çalışanlarının mağdur olacakları ortada iken, bu uygulamamanın nedenini nasıl açıklıyorsunuz?
4-Depremler sonrası yaraların sarılması için canla başla çalışan TYP personellerinin işlerine son verilmesinin bölgede belli hizmetlerin aksamasına yol açacağı eleştirileri hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır?