Haber Hatay

Çalışkan: "Deprem Bölgesindeki Mücbir Sebep Süresi 31 Ağustos'ta Sona Erecek"

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde ilan edilen mücbir sebep süresinin 31 Ağustos 2024'te sona ereceğini belirtti.


Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde ilan edilen mücbir sebep süresinin 31 Ağustos 2024 itibarıyla sona ereceğini belirtti.

Çalışkan, deprem bölgesinde hayatın hâlen normale dönmediğini vurguladı. Bu sebeple, vergi affı getirilmesi, SGK primleri ve diğer ödemelerin, kredilerin bir yıl daha uzatılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

Deprem bölgesindeki hem faizler hem gecikme faizi, ceza ve her türlü kamuya ödenecek vergilerin bir yıl daha uzatılmasının yanı sıra esnafa da destek verilmesinin önemini belirtti. Bu yıl içerisinde ekstra olarak BAĞ-KUR primleri ile sigorta primlerinin de hafifletilmesinin önem arz ettiğini söyledi. Çalışkan, deprem bölgesinde hayatın hâlen normale dönmediğini tekrar vurguladı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, HESOB ve diğer kurumların bu konudaki çağrılarının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar