Haber Hatay

Bakan Ersoy: Antalya’da 2024 Yılına 15.3 Milyon Turist Hedefi Aşıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da 2024 yılı itibarıyla gelen turist sayısının 15 milyon 300 bini aştığını açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da 2024 yılı itibarıyla gelen turist sayısının 15 milyon 300 bini aştığını ve bu rakamın geçen yıla göre yüzde 8 oranında bir artış gösterdiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu açıklamayı Kemer ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'nde yaptı.

AK Parti'nin Hedefleri ve Vizyonu

Kongredeki konuşmasında, AK Parti'nin kuruluş amacını vurgulayan Ersoy, partinin her bölgeye hitap eden bir hizmet anlayışı benimsediğini belirtti. "Biz, Türkiye’nin dört bir yanına, insanların yaşamına dokunan, refahı ve huzuru artıran projeleri hayata geçirmek için varız. Günü kurtarmak için yapılan geçici çözümler bizim anlayışımıza uymaz," dedi. Geçmiş 23 yıl boyunca elde edilen başarıların arkasında güçlü bir inanç ve kararlılığın olduğunu ifade eden Ersoy, "Bu güveni sarsmadan ilerlemeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Kemer'deki Antik Kentlere Yatırım

Ersoy, Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentleri için 145 milyon lira ödenek aktarıldığını kaydetti. Olympos'ta 2023 ve 2024 yılları için 56 milyon lira, Phaselis Antik Kenti için ise 85 milyon lira ayrıldığını belirtti. Idyros Antik Kenti için de bu yıl yaklaşık 4 milyon lira kaynak sağlandığını vurguladı. Bakan Ersoy, "Bu projelerle birlikte, turizmi sadece deniz ve güneşle sınırlı kalmayıp, tarih ve kültürle de zenginleştirmeyi amaçlıyoruz," dedi.

Altyapı ve Ulaşım Projeleri

Antalya'daki turizmi çeşitlendirmek amacıyla çeşitli altyapı ve ulaşım yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Bakan Ersoy, Alanya-Antalya otoyolu için sözleşmenin imzalandığını ve çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade etti. Ayrıca, Bakanlık olarak Serik ve Kemer'de atıksu arıtma tesisleri kurduklarını belirtti. Bu yatırımlar sayesinde mavi bayraklı plajların korunmasına ve sayısının artırılmasına katkı sağladıklarını vurguladı.

Geleceğe Dönük Projeler

Bakan Ersoy, "Tüm bu çalışmalar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle oluşturduğumuz strateji ve planlarla gerçekleştirilmektedir," dedi. Antalya'nın turizm istatistiklerinin her yıl büyüdüğüne dikkat çeken Ersoy, "Bu yılın ocak-eylül döneminde 14 milyonun üzerinde turist ağırladık. Dün itibarıyla bu rakam 15,3 milyon oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik bir artış sağlamış durumdayız," ifadelerini kullandı.

Kongrede, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Ethem Taş ile AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Menderes Türel de yer aldı. Bakan Ersoy, kongrenin başarılı geçmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Gamze Yetkin
Gamze Yetkin [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar