Haber Hatay

Hatay'da Ameliyat İddiaları Çürüdü: Rakamlarla Gerçek Sağlık Hizmeti

Hatay Tabip Odası Başkanı'nın ameliyat yapılamadığına dair iddiaları, Sağlık Bakanlığı'nın destekleriyle hastanelerde yapılan 7.970 ve 23.340 ameliyat ile çürütüldü.


Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde Hatay’da ameliyat yapılamadığına dair iddiaları rakamlarla çürütüldü.

Ameliyatların malzeme eksikliği nedeniyle ertelendiğini belirten Yılmaz’ın söylemlerinin aksiye Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugüne dek toplam 7.970, deprem felaketinin hemen ardından yapımına başlanan ve 60 günde tamamlanarak halka kapsamlı sağlık hizmeti verilen Defne Devlet Hastanesi’nde ise toplamda 23 bin 340 ameliyat başarıyla tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın tam destekleriyle deprem şartlarına rağmen her gün binlerce hasta kabulü yapılan hastanelerden Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 423.260 vatandaş başvuru yaparken, Defne Devlet Hastanesi’ne ise 444.390 bin hasta başvurusu ile toplamda 1 milyona yakın vatandaşın başvurusu kabul edildi.

MALZEME EKSİKLİĞİ İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Deprem şartlarında dahi son model cihazlarla, Sağlık Bakanlığı tarafından sıkıca denetlenen depolardaki tüm eksiklerin kısa sürede giderilmesi ile tüm vatandaşlara en kaliteli sağlık hizmeti verilmeye devam ediyor. Otel konforundaki sağlık hizmeti tüm vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Vatandaşların memnuniyet ifadeleri ile HTO Başkanı Sevdar Yılmaz’ın açıklamaları tamamen çakışırken, hastanelerden sağlık hizmeti alan vatandaşların sağlık personellerine ettikleri teşekkür ifadeleri de gerçekleri ortaya koyuyor. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugüne kadar 580 adet doğum başarıyla gerçekleşirken bu rakamın, Defne Devlet Hastanesi’nde 1.380 olduğu görüldü. Her geçen gün genişleyen hizmet alanları ile yüzbinlerce Hataylı vatandaşın farklı illere gitmeleri önlenirken, hastanelerdeki alt ve üstyapı eksikleri de kurum yöneticilerinin yetkili mercilerle kurdukları kontaklar sayesinde hızlıca çözüme kavuşturuluyor.

Antakya ve Defne ilçelerinde hizmet veren iki yeni ve güzide kuruma başvuran hasta sayısının 1 milyonun çok üzerinde olduğu görülüyor. Ameliyatlardaki başarı oranı da göz önünde bulundurulduğunda Hatay’da verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi bir kez daha göz doldururken, vatandaş memnuniyeti esaslı çalışma yürütülen hastaneler ile ilgili karalama kampanyalarına en iyi cevabı vatandaşlar vermeye devam ediyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar