Haber Hatay

Efsanevi Sunucu Erkan Yolaç 89 Yaşında Vefat Etti!

Evet-Hayır Yarışması ile hafızalara kazınan usta sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı vefat etti.


Türk televizyonlarının en sevilen ve saygın isimlerinden biri olan Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı 89 yaşında vefat etti. Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Yolaç'ın ölümü, televizyon camiasında ve sevenleri arasında büyük üzüntüye neden oldu.

Erkan Yolaç Kimdi?

1935 yılında Kırklareli'nde doğan Erkan Yolaç, orta öğrenimini İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi ve Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde iç mimarlık eğitimi aldı.

Asıl şöhreti ise 1985 yılından itibaren TRT'de pazar günleri yayınlanan Stüdyo Pazar programındaki "Evet-Hayır Yarışması" ile kazandı. Yolaç, bu programdaki sempatik sunumuyla ve geniş bilgi birikimiyle izleyicilerin gönüllerini fethetti.

Sadece Bir Sunucu Değil, Bir Dost

Erkan Yolaç, sadece başarılı bir sunucu olmanın ötesinde, izleyicileriyle kurduğu samimi diyalog ve sıcakkanlı tavrıyla da hafızalara kazındı. Yarışma programındaki esprili sohbetleri ve bilgilendirici sunumları ile izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Bir Dönem Kapandı

Erkan Yolaç'ın vefatı, Türk televizyon tarihine bir veda niteliğinde. Onun gibi bilgili, donanımlı ve sevecen sunucuların yeri kolay kolay doldurulamayacak. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar