Haber Hatay

Âşık Veysel'in 50. Yıl Dönümünde Arsuz'da Anma Etkinliği Düzenlendi

Âşık Veysel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Türk Halk Şairi Âşık Veysel'in vefatının 50. yıl dönümü anısına "Gönül Gözüyle Aşık Veysel" adlı bir etkinlik düzenlendi.


Arsuz Âşık Veysel Anadolu Lisesi; Türk Halk Şairi Âşık Veysel’in Mirasını Yaşatmak için ‘Gönül Gözüyle Aşık Veysel’  adlı bir etkinlik düzenledi.

Türk edebiyatının eşsiz isimlerinden biri olan Âşık Veysel’i anmak için Hatay halkı Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezinde buluştu. Şiirleri, müziği ve yaşam felsefesi ile Türk kültürünün köklerine dokunan ve insanın ruhunda derin izler bırakan Âşık Veysel, vefatının 50. yılı dolayısıyla Arsuz Âşık Veysel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından ‘Gönül Gözüyle Aşık Veysel’ adlı bir etkinlikle anıldı.

Öğretmen ve öğrenciler hazırladıkları bu programla Âşık Veysel’in yaşamı ve sanatını sadece Türk halkının değil, tüm dünya halklarının ilgisini çeken bir miras olarak kabul edildiğini, onun naif ve derin anlamlar yüklü eserlerini insanlığın ortak duygularını ifade etme gücüyle dolu olduğu mesajını düzenledikleri etkinlikle güzel bir şekilde ettiler.

 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar