Haber Hatay

Üniversiteliler Sevindi! Hatay'da Yurt Kapasitesi Artıyor

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın başkanlığında düzenlenen video konferans toplantısına katıldı.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında yüksek öğretim öğrencilerinin yurtlarda barındırılmasına ilişkin hususların değerlendirildiği Video Konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın başkanlığında, her iki Bakanlığın Bakan Yardımcıları ve bürokratlarının; Video Konferans Sistemi (VKS) yöntemiyle 81 İl Valisi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; İllerin yurt kapasiteleri, yatırımlar, tamamlanan ve devam eden çalışmalar ele alındı.

Toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda, üniversitelerde eğitim alacak olan öğrencilerin barındırılması, her geçen yıl hem kapasite hem de koşulları itibariyle daha da iyi durumlara ulaşan barınma imkanlarının en etkin şekilde değerlendirilmesi, yeni sezona yönelik hazırlıkların yakından takip edilmesi, neticelendirilmesi ve ilgili çeşitli konular değerlendirildi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar