Haber Hatay

Sinan Ateş Cinayeti Davası 4. Celsesinde Neler Oldu?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülmesine ilişkin dava Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.


Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada dördüncü celsede Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, oğlunun cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğlunun Ülkü Ocakları'ndaki bazı isimler tarafından öldürüldüğünü iddia eden Ateş, duruşma sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Saniye Ateş Oğlunun Cinayetini Anlattı

Saniye Ateş, oğlu Sinan'ın kendisine, "Anne, benim kalemimi kırdılar, bana suikast düzenleyecekler" dediğini ve cinayetten önce defalarca tehdit edildiğini ifade etti. Ateş, oğlunun katillerinin mahkemeye çıkması için 18 ay beklediğini ve "Benim Sinan'ımı neden öldürdüler biliyorlar mı? Birisi diyor ki 'para'. Oğlum, kendine gelen lokumu bile dağıtıp öyle gelirdi eve. Ben Türk'üm, ülkücüyüm ama bunların inandığı ülkücü değilim ben. Neydi benim oğlumu öldürme sebepleri? Makam sevdası mıydı? Ben, oğlumu öldürenlerden hesap istiyorum. Oğlumu öldürmeye sevk edenler ortaya çıkacak. Bunlar maşa." dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülmesine ilişkin dava Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Ayşe Ateş: "MHP ve Ülkü Ocakları İçine Sızmış Suç Çetesini Hedef Alıyorum"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de duruşmada yaptığı açıklamada, eşinin MHP ve Ülkü Ocakları'ndaki bir suç çetesi tarafından öldürüldüğünü savundu. Ateş, "Ben, MHP ve Ülkü Ocakları içine sızmış suç çetesini hedef alıyorum." dedi ve eşi Sinan'ın öldürülmesiyle ilgili Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım, Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i isim vererek suçladı.

Duruşma Yarın Devam Edecek

Sinan Ateş'in annesi ve eşi ile kardeşlerinin de dinlendiği duruşmada, sanıklar Alper Atay, Erdem Karadeniz ve Mustafa Ensar Aykal'ın beyanları alındı. Duruşmada yaşanan gerginlik ve Saniye Ateş'in fenalaşarak hastaneye kaldırılması nedeniyle ara verildi. Duruşmanın yarın devam etmesi kararlaştırıldı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar