Haber Hatay

İzmir Büyükşehir'de kapsam dışı mühendisler "Eşit işe eşit ücret" istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU'da çalışanların bir kısmı Temmuz ayında ilk defa zam alamadı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDOĞA ve İZELMAN'da çalışan kapsam dışı mühendisler Temmuz Ayı'ndaki enflasyon farkı ve iyileştirmelerden yararlanamadılar. 

MAAŞ FARKI AÇILDI

Yasada yer almamasına rağmen sendika yasağı olan kapsam dışı mühendisler yaşanan bu duruma tepki gösterdiler. Kapsam dışı mühendislerin maaşlarıyla sendikalı işçi ve memurların maaşları arasında fark giderek büyüdü.  Memur mühendis ve diğer sendikalı işçilerle kapsam dışı mühendisler arasındaki maaş farkının 25 bin TL'ye ulaştığı iddia edildi.

SENDİKALI OLMAK İSTİYORLAR

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları Aziz Kocaoğlu ile Tunç Soyer döneminde hemen hemen eşit işe eşit ücret alan mühendisler bu dönemde de haklarını istediklerini belirttiler.  Mühendisler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a seslenerek eşit işe eşit ücret istediklerini ifade ettiler. Ayrıca en temel haklarından olan sendikaya üye olma hakkının kendilerini de tanınması için gerekli adımlar atılması çağrısında bulundular.

SOSYAL HAKLARDAN YARARLANAMADILAR

Sendikasız olan mühendislerin imzalanan toplu sözleşmelerdeki izinler ve sosyal yardımlar gibi haklardan da yararlanamadıkları öğrenildi.

Ulaş Üstündağ
Ulaş Üstündağ [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar