Haber Hatay

İskenderun'da kötü koyu son!

Atıksu arıtma tesisi ile atıksu ve yağmur suyu terfi merkezlerinin pompa montajları tamamlandı. Bu tesisler tamamlanınca işletilmek üzere, sahibi olan kuruma HATSU’ya devredilecek.

İller Bankası tarafından yapılan “İskenderun Atıksu Arıtma Tesisi Onarımı ile Atıksu ve Yağmursuyu Terfi Merkezi İnşaat İşi” kapsamında; “Biyolojik Arıtma Tesisi”nin pompalarının montajı tamamlandı.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın girişimleriyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bu tesisin sağlıklı işletilmesi ve feyezan kanalına deşarj edilen pis suların engellenmesiyle şehrimizin uzun zamandır kahrını çektiği kötü kokuların da önüne geçilmiş olacak.

KÖTÜ KOKUYA SON

Atıksu arıtma tesisi ile atıksu ve yağmur suyu terfi merkezlerinin pompa montajları tamamlandı. Bu tesisler tamamlanınca işletilmek üzere, sahibi olan kuruma HATSU’ya devredilecek. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, tesislerde incelemelerde bulunarak, “İskenderun’a hayırlı olsun” dedi.

550 MİLYON LİRA HARCANDI

Milletvekili Abdulkadir Özel ise “Yakın bir zaman önce İçmesuyu arıtma tesisini DSİ aracılığıyla onarmış ve 600 bin nüfusa yetecek temiz içme suyunu karşılayacak tesisi, altı yıldır bu tesisi devreye almayan HATSU’ya devrettik. Tüm bu tesislerin onarımı ve şehrimize hizmet vermesi için İller Bankası ve DSİ tarafından harcanan bütçe yaklaşık 250 milyon TL’dir. Bu çalışmalar neticesinde daha önce atıl durumda bulunan ve bugünkü değeri yaklaşık 1,5 milyar TL olan içme suyu arıtma tesisini de şehrimize kazandırmış olduk. Aslantaş barajından getirip arıtarak, şehrimizin kullanımına sunduğumuz bu temiz kaynaktan, şehir merkezimizin yanı sıra beldelerimizin de yararlanması için, DSİ tarafından branşman bağlantılarını yapmaya başladık.

İÇMESUYU ŞEBEKELERİ YAPILDI

Ayrıca beldelerimiz ile tepe mahallelerimiz başta olmak üzere, şehrimizin ihtiyaç duyduğu mahallelerinde içme suyu şebekelerini yeniledik. Şebeke yenileme çalışmaları, depo onarımları ve branşman bağlantılarının DSİ ve İLLER BANKASINA maliyeti yaklaşık 300 milyon TL’dir. Tüm bu tesislerin yasal olarak asli sahibi ve bugüne kadar ki işletmecisi, su faturalarını ve altyapı katılım bedellerini tahsil etmeye yetkili kuruluş olan Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı HATSU’dur. Deprem dolayısıyla atıl kalan veya hasar gören altyapı onarımları için kolları sıvayıp, merkezi hükümetin imkanlarıyla harekete geçerek bu çalışmaları yaptık. Tamamlanan bu tesislerin, asli sahibi kurum olan HATSU’ya tesliminden itibaren, sağlıklı bir şekilde bakımlarının da ihmal edilmeden çalıştırılmasını umuyorum. Her adımımız daha güzel ve yaşanabilir bir İskenderun ve Hatay için! Aydınlık yarınlar, sağlıklı günler ümidiyle” açıklamasında bulundu.

Ulaş Üstündağ
Ulaş Üstündağ [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar