Haber Hatay

İskenderun’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş: Nermin Yıldırım Kara’dan Sert Eleştiriler

İskenderun’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde kadınlar, şiddet ve ayrımcılığa karşı seslerini yükseltirken, CHP’li Nermin Yıldırım Kara, kadın haklarındaki gerilemeyi eleştirdi.

İskenderun’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde düzenlenen yürüyüşte kadınlar bir kez daha seslerini yükseltti. CHP’li Nermin Yıldırım Kara, kadın haklarında yaşanan gerilemeyi eleştirerek, “Özgür bir gelecek için dayanışmaya devam edeceğiz” dedi.

İskenderun Kadın Platformu bileşenleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Sağlıklı Yaşam Parkı’ndan İskenderun Anıt Alanı’na yürüyüş düzenledi. Etkinlikte kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddete karşı tepkiler yükselirken, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’nın hükümete yönelik eleştirileri dikkat çekti.

Kadın platformundan farkındalık yürüyüşü

Kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğuna vurgu yapılan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde İskenderun’daki kadınlar bir araya geldi. Kadın Platformu öncülüğünde organize edilen yürüyüş, Sağlıklı Yaşam Parkı’ndan başladı ve İskenderun Anıt Alanı’nda son buldu. Çok sayıda yurttaşın katıldığı etkinlikte, kadınların hakları ve güvenliği için toplumsal dayanışma çağrısı yapıldı.

CHP’li Kara: “Kadın haklarında geriye gidiyoruz”

Yürüyüşe katılarak destek veren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yaptığı açıklamada, hükümetin kadın hakları konusunda politikalarını eleştirdi. Kara, kadınların yaşam ve çalışma alanlarında karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, İskenderun Kadın Platformu bileşenleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlarımızla birlikte bir kez daha sesimizi yükselttik. Kadınlara yönelik ayrımcılığa, baskıya ve şiddete karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Ancak ne yazık ki, AKP iktidarı her alanda olduğu gibi kadın haklarında da ülkemizi geriye götürdü. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, kadın cinayetlerinin önlenememesi, ücret eşitsizliği ve kadınların iş hayatından uzaklaştırılması, bu gerilemenin en açık göstergeleridir.”

“Eşit ve özgür bir gelecek inşa edeceğiz”

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizen Kara, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Kadınlara özgürce ve eşit haklarla yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak hepimizin ortak görevi. Kadına yönelik şiddetin kökenindeki ayrımcılığa karşı dayanışma ile mücadele edecek, özgür ve eşit bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar