Haber Hatay

İçişleri Bakanı'ndan Kritik Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında adı geçen üç üst düzey emniyet mensubuyla ilgili sessizliğini bozdu.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında adı geçen üç üst düzey emniyet mensubuyla ilgili sessizliğini bozdu. Yerlikaya, "Hangi kurum içinde Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen ve haklarında soruşturma başlatılan üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturması ve Emniyet'teki Gelişmeler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle üç emniyet mensubu hakkında soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz."

Mülkiye Müfettişlerinin Raporu Bekleniyor

Yerlikaya, Mülkiye müfettişlerinin konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırladığını ve bu raporun kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. "Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla paylaşacağız ve gereğini yapacağız" dedi.

Ayhan Bora Kaplan Davası: Ağır Suçlamalar ve Ceza İstemleri

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasını kabul etti. Kaplan hakkında biri ağırlaştırılmış olmak üzere iki kez müebbet ve 169 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.

İddianamede, suç örgütünün kurucusu ve yöneticisinin "Ayhan" kod adlı sanık Bora Kaplan olduğu, diğer yöneticilerin ise Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik olduğu belirtildi.

Kaplan grubu olarak bilinen ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın, 15 yıl içerisinde ticari alanda büyük bir yükseliş gösterdiği, 40 milyon liralık Ferrari ile oğlunun sünnet düğününe gitmesi gibi olaylarla dikkat çektiği ortaya çıktı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar