Haber Hatay

Hataylı Ömer Kerkez, Yargıtay'ın Yeni Başkanı Seçildi!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla yapılan seçimde, Hatay'ın yetiştirdiği değerli isimlerden Ömer Kerkez, 37. turda 193 oy alarak Yargıtay'ın yeni başkanı oldu.


Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçimde Yargıtay’ın yeni başkanı Hatay’ın yargı camiasında yetiştirdiği ender isimlerden Ömer Kerkez oldu.

Beş adayla başlayan ve dört adayla devam eden genel kurulun 37. tur seçiminde 193 oy alan Kerkez, dört yıl boyunca Yargıtay Başkanlığı yapacak isim olmayı başardı. Son olarak Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yapan Ömer Kerkez’in Yargıtay Başkanı olması memleketi Hatay’da büyük bir sevinçle karşılandı.

Ömer Kerkez kimdir?

1 Temmuz1966 yılında Antakya’da doğan Ömer Kerkez, Antakya Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından, askerlik görevini Trabzon’da tamamlayan Kerkez, Hatay’da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı ve çeşitli il ve ilçelerde önemli görevler üstlendi.

Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi. Adalet Bakanlığı’nda tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

5 Temmuz 2017’de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023’te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçilirken, Yargıtay Genel Kurulu’nca gerçekleştirilen Birinci Başkanlık seçiminde 14 Mayıs 2024’te Yargıtay Birinci Başkanı oldu.

Ömer Kerkez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar