Haber Hatay

Hatay Valisi Masatlı: Tarihi yapılarımızı biran önce ayağa kaldıracağız

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından cemaat vakıflarının temsilcileriyle bir araya geldi.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ağır sonuçlarının yaşandığı Hatay’da cemaat vakıflarının temsilcileriyle bir araya geldi. 6 Şubat ve sonrasında ard arda meydana gelen depremlerin tarihi yapılar üzerinde oluşturduğu ağır tahribat ve yürütülen çalışmalar hakkında genel değerlendirmede bulunan Vali Masatlı, cemaat vakıflarının mülkiyetindeki taşınmazlardan olan kilise, havra ve bunların eklentilerinin de inşası ve geleceğe aktarılması noktasında çalışmaların hızlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Vali Masatlı, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı içerisinde olan, cemaat vakıflarının da mülkiyetinde bulunan ve depremde zarar gören taşınmazlar hakkında vakıf başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunarak, yeniden inşa ve ihya sürecinde izlenecek olan yol haritası hakkında bilgiler paylaştı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından cemaat vakıflarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “6 şubat ve sonrasında ard arda yaşanan depremlerin sonuçları ilimiz için ağır oldu. Bu sebeple Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldırmak adına sizlerle birlikteyiz. Sizlerin de sorumluluk alanı içerisinde bulunan tarihi ve kültürel yapıların biran önce ayağa kaldırılması için çalışmalara ağırlık verilmesi temennimizdir. Bizler ve devletimiz her türlü desteğimizle sizlerin yanınızdayız” dedi.

Toplantıya Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın yanısıra Hatay Vali Yardımcısı Cafer Ekinci, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Günerer ve İskenderun, Antakya, Samandağ, Altınözü ve Arsuz’da bulunan Kiliselerin Vakıf Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar