Haber Hatay

Hatay Valisi Masatlı, konteyner kentlerdeki çalışmaları değerlendirdi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde Konteyner Kent Üst Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde Konteyner Kent Üst Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. İl genelindeki mevcut geçici barınma alanlarıyla ilgili çalışmaların ve sonrası için atılacak adımların ele alınıp değerlendirildiği toplantıya Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde Konteyner Kent Üst Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Masatlı, vatandaşlarla daha fazla temas kurularak her birinin kalplerine dokunulması gerektiğini, her bir vatandaşın makul taleplerinin yerine getirilmesi ve kafalarındaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Konteyner kentlerin yeni yaşam alanları olması sebebiyle sağlıktan güvenliğe her türlü tedbirin sağlanmasının ve bunun sürekliliğinin elzem olmasına dikkat çeken Vali Masatlı, “Konteyner kentlerimizdeki mevcut yapıyı yeniden gözden geçirerek oradaki yönetimleri en iyi şekilde yeniden tesis etmeliyiz. İnsan, hizmet ve çözüm odaklı anlayıştan asla taviz verilemez. Hiçbir insanımız ihmal edilmeden hepimiz, bir seferberlik ruhu içerisinde görevimizi yerine getirmeliyiz” derken, özellikle toplum dışı birtakım çevrelerin ve kişilerin, hırsızlık gibi uyuşturucu satışı ve kullanımı gibi gayrimeşru davranış ve eylemler içerisinde olabileceğinden dolayı çok dikkatli olunması gerektiğinin de altını çizdi.

Vali Masatlı, geçici yaşam alanlarındaki elektrik, su, haberleşme, ısınma gibi hayatiyet arz eden konularda henüz giderilmeyen bir eksiklik varsa bunların ivedilikle çözülmesi uyarısında bulundu.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde Konteyner Kent Üst Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.

Vali Masatlı, daha sonra sırasıyla ilgili kurumların yetki ve sorumlulukları dâhilindeki çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunmalarını istedi.

Bu sunumlar ışığında, genel hizmet alanlarındaki çalışmalarla ilgili bilgilendirmelere ek olarak konteyner kentlerin hepsinde yüksek hızlı wi-fi internet erişimi sağlayacak projeye başlandığı, mescitlerin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı, Kızılay Konteyner Kent’te Gençlik Merkezi inşaatına başlandığı, depremden bugüne kadar 134 kentte toplamda 700 personelle birlikte çocuk, yaşlı, engelli ve kadın olmak üzere 1353 vatandaşa psikososyal destek hizmetinin aksamadan verildiği bilgileri aktarıldı.

Kurumların bilgilendirme sunumlarının ardından Vali Masatlı, geçici konaklama merkezlerinde altyapıdan barınmaya, sağlıktan güvenliğe kadar ortaya çıkabilecek sorunların yaşanmaması için hiçbir aksaklığa yer verilmemesi ve buralardaki hayatın sürdürülebilir olması bakımından gerekli tedbirlerin alınarak çalışmalara kesintisiz devam edilmesi ve eksikliklerin bir önce bitirilmesi talimatlarını vererek toplantıyı sonlandırdı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar