Haber Hatay

Hatay'da Turizm Hamlesi: Büyükşehir ve İlçeler Bakan Yardımcısı Yazgı ile İşbirliğinde!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilçe belediye başkanları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile bir araya geldi.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ilçe belediye başkanlarını parti ayırt etmeksizin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile biraraya getirdi.  Hatay Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin önemli tarihi, doğal ve turizm değerlerini ortaya çıkarmak ve turizmdeki varlığını arttırmak amacıyla yapılabileceklerin değerlendirildiği toplantıda Başkan Öntürk, parti gözetmeksizin belediyeler arasında koordinasyon ve işbirliğinin önemine dikkat çekerek,  “Bizde ayrı gayrı yok. Birlikte Hatay’ız” mesajı verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilçe belediye başkanları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile bir araya geldi.

İlçe belediye başkanlarıyla sık sık biraraya gelerek, hizmetlerin hayata geçmesinde hükümetle aralarında köprü görevi üstleneceğini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Derdimiz hükümetle, büyükşehri entegre edip ilçelerimize ayrım yapmadan hizmet verebilmek. Hükümetimizle, bürokrat arkadaşlarımızla, bakanımızla olabilecek tüm işlerimizi konuşup, onların yapılmasını sağlamak için çalışmalarımız devam edecek. Biz en başından beri; Hatay’ı bir bütün olarak ayağa kaldırmamız lazım diyoruz. Onun için gelin, taleplerinizi bildirin. Samandağ ve Arsuz’la ilgili ya da Erzin’le ilgili, plajlarla ilgili master planlarını çıkaralım. Arsuz’u, Samandağ’ı turizme açalım. Dağlarımızı yayla turizmine açalım. Büyükşehir Belediyesi olarak ben önerilerimi Sayın Bakanıma ilettim. Zaten Antakya açık alan müzesi, kültür merkezi olacak. Tarih müzesi halinde bir yer olacak. Oturalım bütçelerimiz ölçüsünde bir plan çıkartalım, şehrimizi adaletli bir şekilde kucaklayıp hizmetimizi yapalım. Bütün meselemiz bu. Bakanımız da bunun için burada. Hatay’ımızı hep beraber kalkındıracağız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilçe belediye başkanları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da,bakanlıklarının önceliğinin Hatay olduğunu belirterek, “Bakanlık olarak ben kendi memleketimde kendi ilçemdeki kütüphaneyi bile iptal ettim ve ‘Deprem bölgesi dışında bana proje getirmeyin’ dedim. Çünkü; birinci önceliğimiz Hatay. 11 ilimizin ihyası ve inşası için hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hem bizler, hem diğer bakanlıklarımız üzerimize düşen ne varsa kendi görev alanındaki yetki çerçevesine göre elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yapılan değerlendirmelerin ardından, ilçe belediye başkanları taleplerini ve çözüm önerilerini aktarırken, ilçeleri ile ilgili hazırladıkları dosyaları da Gökhan Yazgı’ya teslim etti.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar