Haber Hatay

Hatay'da Güvenlik Takviyesi: Vali Masatlı'ndan Müjdeli Haberler

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ağustos ayında gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik operasyonlarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı, düzenlediği Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda kolluk kuvvetlerinin il genelindeki bir aylık çalışmalarını kamuoyuna aktardı.

Valilik Toplantı Salonu’nda, İl Emniyet Müdürü Kadir Gökce, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever ile Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Sg. Yb. Onur Emir’in katılımıyla düzenlenen toplantıda Vali Masatlı, ‘Eskisinden Güçlü, Güvenli ve Huzurlu Bir Hatay İçin’ mottosuyla, Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik bölgelerinde yürütülen çalışmalar ve düzenlenen operasyonlara ilişkin bir aylık verileri paylaştı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ağustos ayında gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik operasyonlarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

‘Halkımızın güvenliği en önemli görevimiz”

Hatay’ın asayiş ve güvenliğini sağlamak adına büyük bir özveri ile çalışan tüm güvenlik güçleri ve kamu görevlilerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar dileyen Vali Masatlı,  “İlimiz genelindeki suç oranlarını en aza indirmek, toplum genelini derinden etkileyen yasadışı faaliyette bulunan oluşumları bertaraf etmek, etkisiz hale getirmek en önemli görevlerimizden bir tanesidir.  Gerek güvenlik güçlerimizin gerekse duyarlı vatandaşlarımızın işbirliği neticesinde hep birlikte daha güvenli bir şehir inşaa edeceğimize inancımız tamdır. Özellikle toplumun güvenliğe dair bilinç düzeyini arttırmakta suçların önlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır. İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarma Genel Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve ilgili tüm birimlerimizin çalışmaları doğrultusunda her türlü suç örgütlerinin ve lobilerinin üzerine tavizsiz bir şekilde gidildiğini de bir kez daha buradan ifade etmek isterim” dedi.

180 şahıs tutuklandı

Vali Masatlı, yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Ağustos ayı içerisinde yapılan il geneli uygulamalarda asayiş olayları kapsamında şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 836.000 şahıs sorgulanmış, 685 aranan şahıs yakalanmış, 180 şahıs tutuklanmıştır. Ayrıca asayiş olaylarında şahısların yapılan üst, ev ve işyeri aramalarında 35 adet ruhsatsız tabanca, 270 adet tabanca mühimmatı ele geçirilmiştir.

Teröristlerin 5 sığınağı imha edildi!

Terörle mücadele kapsamında 19 operasyon icra edilmiş, 5 tane de sığınak tespit edilmiştir. Tespit edilen sığınaklarda yapılan aramalar sonucu 1 adet emoraltı piyade tüfeği, 275 adet tüfek fişeği, 1 adet tabanca, 54 adet tabanca fişeği, 2 adet RPG 14 adet roketatar ve 2 adet el bombası da ele geçirilmiştir.    Terörle mücadele kapsamında icra edilen 19 operasyon sonucunda,18 şahıs gözaltına alınmış, 1 kişi hasta tutuklanmıştır.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ağustos ayında gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik operasyonlarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Kaçakçılık ve narkotik suçlara 274 operasyon

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında; 39 operasyon icra edilmiş, icra edilen olaylarda 290.000 adet captagon, 17 kg esrar, 7 kg sentetik kannabinoid (bonzai) 706 kök kenevir ele geçirilmiştir. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında icra edilen 39 operasyon 47 şahsa adli işlem yapılmış, şahıslardan 21’i tutuklanmıştır.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele kapsamında 235 operasyon icra edilşmiş, icra edilen operasyonlar sonucu yapılan ikamet, iş ve üst aramalarında çok sayıda macaron, binlerce bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ve tütün, çok sayıda tarihi eser ve sikke, tabanca ve fişek, kaçak alkol ele geçirilmiştir. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele kapsamında icra edilen 235 operasyon kapsamında 83 şahsa adli işlem yapılmıştır.

200 göçmen kaçakçısı sınır dışı edildi

Göçmen Kaçakçılığıyla mücadele kapsamında icra edilen operasyonlarda; 200 şahıs Deport (Sınırdışı) edilmiş, 470 yabancı uyruklu şahsın geri itmesi sağlanmış, korsan taşımacılık yapan 7 şahsa cezai işlem uygulanmış, 25 organizatör yakalanmış, 3 şahıs tutuklanmıştır.

‘Trafik Denetimlerinde 220 bin araç sorgulandı

Trafik yönünde yapılan uygulamalarda ise; 220.000 araç, 33.000 motosiklet sorgulanmıştır. Yapılan uygulamalar sonucunda 1.100 araç, 600 motosiklet tarfikten men edilmiştir. Eksikleri bulunan araç ve motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulanmıştır.”

Sahil Güvenlik’ten 2053 saat devriye

Son olarak ‘Sahil Güvenlik Komutanlığı’ tarafından yapılan çalışmalara değinen Vali Masatlı,  “Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığımızca yapılan çalışmalar kapsamında dönem içerisinde 2053 saat görev icra edilmiştir. İcra edilen görevlerde yapılan sorgulamalar sonucunda 20 yasal işlem uygulanmış ve 13 adli soruşturma yürütülmüştür.  Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı sorumluluk sahasında uluslararası sularda 8 adet yabancı uyruklu tekne tespit edilmiş, Türk Arama Kurtarma sahası dışarısına çıkarılmıştır.  Su Ürünleri Kanunu kapsamında serpme kafes projektör gibi çok sayıda malzemeye de el konulmuştur” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar