Haber Hatay

Hatay'a Spor Vadisi Müjdesi! Bakan Bak'tan Gençlere Büyük Yatırım

Hatay'ın gençleri için spor yapma imkanları artıyor! Bakan Bak'ın ziyaretinde, Hatay'a spor vadisi, yeni yurtlar ve olimpik havuzlar gibi önemli projelerin hayata geçirileceği açıklandı.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü makamında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, spor yatırımları inceleme ve değerlendirmelerinin ardından açıklama yaptı.  Hatay’ın gençleri ve sporu için önemli değerlendirmelerde bulunduğunu ve verimli toplantılar gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Bak, daha önce açıkladıkları projelerin tamamlanmış kısımlarını ve ihalesi yapılanları yerinde görüp takip ettiklerini ve yeni talepleri de dinlediğini söyledi.

Depremlerden etkilenen Hatay’ın çok kısa zamanda spor yönünden de zengin bir konuma geleceğini ifade eden Bak, diğer önemli konunun ise yurt inşaatları olduğuna değinerek kentte 2 yurt inşaatının devam ettiğini dile getirdi.

Hatay’da 2 yeni yurdun daha inşaatına başlamak için planlama yaptıklarını ve talimat verdiklerini paylaşan Bak, yurtlardan birisinin merkezde, diğerinin ise İskenderun’da olacağını ifade etti.

Şehrin merkezinde bir “spor vadisi” oluşturmak için çalışma başlattıklarının müjdesini veren Bak, “Burada tabii çok amaçlı spor salonlarımız, yüzme havuzu, amatör futbol için, tenis, basketbol, voleybol için sahalar başta olmak üzere; yani kısaca şehrin merkezinde bir spor vadisi oluşturarak Hatay’ın gençlerine, çocuklarına spor yapmaları için bir vadiyi çok kısa süre içerisinde planladık ve başlayacağız, onun için de gerekli çalışmalar hızla devam ediyor. Burada hem gençlerimizin barınması için hem de spor yapması, kötü alışkanlıklardan uzak durması, amatör müsabakaların yapılması için de çok ciddi bir planlama yaptık ve bunu hayata geçiriyoruz. İnşallah çok kısa zamanda Hatay, spor yönünden de çok zengin bir konuma gelecek” dedi.

Bak, çeşitli ilçelerden olimpik yüzme havuzları, kapalı spor salonları gibi taleplerin geldiğini, onların da ihalesini kısa zamanda yapıp çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Gençler için proje geliştirin çağrısı

Bakan Bak, güçlendirme çalışması yapılacak Spor ve Yaşam Merkezi’nde inceleme gerçekleştirdiklerini, tesisi Büyükşehir Belediyesi ile onarıp yeniden gençlerin hizmetine sunacaklarını anlattı.

Hatay için hep beraber çalışacaklarını vurgulayan Bak, “Konutlar teslim edilmeye başladı, devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız burayı çok yakinen takip ediyor. Kabine toplantılarımızda da birinci gündemimiz deprem bölgesinin kısa sürede ayağa kaldırılması. Var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak buranın tekrar eski günlerine, daha da güçlü günlere, sporda ve gençlik altyapısında daha güçlü noktalara gelmesi için hep beraber çalışacağız. Hatay’ımızı güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Başkan çalışacak, biz yanında destek olacağız. İnanıyoruz ki Hatay çok daha büyük ve güçlü bir şehir haline gelecek. İnşallah mahcup olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise Bakan Bak’a verdiği müjdelerden dolayı teşekkür ederek kente kazandırılacak spor tesislerinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, depremler nedeniyle spor tesislerinde ciddi sıkıntılar oluştuğunu belirterek, yapılacak yatırımların önemini anlattı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar