Haber Hatay

Eğitim Camiasında Büyük Tepki: Okul Müdürünü Öğrenci Vurdu, Sendikalardan Boykot ve Eylem Kararı!

Özel bir lise müdürü olan İbrahim Oktugan, okuldan atılmaktan sorumlu tuttuğu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.


İstanbul'da bugün yaşanan elim olay, eğitim camiasını derinden sarstı. Özel bir lise müdürü olan İbrahim Oktugan, okuldan atılmaktan sorumlu tuttuğu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu vahim olayın ardından Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen harekete geçti. Sendikalar, yarın (9 Mayıs Perşembe) okullarda ilk derse girilmeyeceğini ve Cuma günü ise iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Siyah Kurdelelerle Anma ve Protesto

Türk Eğitim-Sen'e bağlı eğitimciler, Oktugan'ın anısına saygı duruşunda bulunmak ve kamu çalışanlarına yönelik artan şiddeti protesto etmek amacıyla yarın ilk derse girmeyecek. Sendika üyeleri hafta sonuna kadar siyah kokart veya kurdele takarak tepkilerini dile getirecek. Sendika Genel Başkanı Talip Geylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Meslektaşlarımızın maruz kaldığı şiddetin sona ermesi için etkili yasal düzenlemeler bekliyoruz. Yetkililere sesleniyorum, daha kaç can kaybedeceğiz? Tüm eğitim çalışanlarını siyah kurdele takarak dayanışmaya ve sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Kamu-Sen'den de İş Bırakma Eylemi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eylemi düzenleneceğini açıkladı. Kahveci, "Sağlık çalışanlarımız, öğretmenlerimiz, kamu görevlilerimiz... Hemen hemen her alanda görev başındaki çalışanlarımız şiddete maruz kalıyor, hatta hayatlarını kaybediyor. Bu vahşete dur demek zorundayız!" dedi.

Güvenlik Sorununa Kalıcı Çözüm Aranıyor

Kahveci, yaşanan bu tür olayların önüne geçebilmek için kurumlardaki güvenlik zafiyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Okullara yeterli sayıda yetkin güvenlik görevlisi alınmasını ve kamu çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve caydırıcı cezalar getiren yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep etti.

Kamu Görevlilerine Saygı Beklentisi

Geylan ve Kahveci, yetkilileri gerekli önlemleri almaya ve kamu çalışanlarına gereken saygıyı göstermeye çağırdı. Bu trajik olay, eğitim camiasında derin bir üzüntüye neden olurken, aynı zamanda tüm kamu çalışanlarının güvenliği konusunda endişeleri artırdı. Yetkililerden somut adımlar ve çözüm önerileri beklemek gerekiyor.

Eylem Bilgileri:

  • Ne: İlk ders boykotu ve iş bırakma eylemi
  • Kimler: Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen üyeleri, tüm kamu çalışanları
  • Ne zaman: 9 Mayıs Perşembe (ilk ders boykotu), 10 Mayıs Cuma (iş bırakma eylemi)
  • Nerede: Tüm Türkiye'deki okullar ve kamu kurumları
Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar