Haber Hatay

Diyanet Lüks Makam Aracını İade Etti! Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Neler Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunda tepkilere neden olan lüks makam aracını iade ederek tasarruf tedbirleri kapsamında atılacak adımları açıkladı.


Diyanet İşleri Başkanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında tasarruf tedbirleri uygulamaya başladı. Bu kapsamda ilk etapta Diyanet'in lüks makam aracı iade edildi ve çeşitli tasarruf önlemleri alındı.

Diyanet'ten Tasarruf Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında kamuoyuna açıklama yaptı. Açıklamada, genelge kapsamında ilk etapta şu tedbirlerin uygulanacağı belirtildi:

  • Lüks Makam Aracı İade Edildi: Diyanet'in hizmetinde kullanılan Audi A8 lüks makam aracı iade edildi.
  • Demirbaş ve Kırtasiye Alımları Kısıtlandı: Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi ve kırtasiye alımı yapılmayacak.
  • Eğitimler Çevrimiçi: Tüm hizmet içi eğitimler eğitim merkezlerinde ve Diyanet'e ait diğer mekanlarda yapılacak veya çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.
  • Yurt Dışı Seyahatler Kısıtlandı: Çok önemli ve zaruri haller dışında yurt dışı programları iptal edilecek ve yurt dışı personel görevlendirmeleri en asgari düzeyde tutulacak.
  • Uzaktan Çalışma: Uygun kadrolarda uzaktan çalışma imkanları geliştirilecek.
  • Kurumsal Toplantılar Çevrimiçi: Başta ataşe-müşavirler toplantısı olmak üzere kurumsal toplantılar çevrimiçi yapılacak.

Diyanet tasarruf tedbirleri ile ilgili daha fazla bilgi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar