Haber Hatay

Depremde Ev Sahibi Olanlara Dikkat! AFAD'dan Borçlandırma Duyurusu

Kahramanmaraş merkezli depremde evleri hasar gören ve AFAD tarafından yeni konutlara yerleştirilen vatandaşlara önemli duyuru!


AFAD, kurada adı çıkan hak sahipleriyle ilgili duyuru yayınladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“06.02.2023 tarihli İlimizde hissedilen deprem afetlerinden etkilenen il merkezleri ve ilçelerinde 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemlerinin 12 Haziran 2024- 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

Hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre yapılacaktır.

Söz konusu borçlandırma işlemlerinin yapılabilmesi için, kurada konut çıkan hak sahiplerine borçlandırma işlemleri başlamadan önce mahallinde yerel basın, internet, SMS, tebligat vb. yollarla duyuru yapılarak verilecek 60 günlük yasal süreden haberdar olmaları sağlanmalıdır.

Bu kapsamda; borçlandırma işlemlerinin etkin ve verimli bir şekilde koordinasyonunun sağlanması amacıyla söz konusu il ve ilçelerde yeteri kadar borçlandırma senedi bulundurulması, banka ve AFAD personeli görevlendirilmesi, konut teslimi için tebligat yapılanlardan borçlandırma senedine imza atmayan hak sahibine konut teslim edilmemesi, 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı Kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahipliklerinin iptal edilmesi gerekmektedir.

HAK SAHİPLERİNİN BORÇLANDIRILMASI

• Başkanlığımızca ihale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya Evini Yapana Yardım yöntemine göre konut yapılacaklara konut kredisi açılarak, kredisi 20 yıl vadeli ve faizsizdir.

Orta hasarlı konutları için onarım yardımı yapılacakların kredisi 10 yıl olup, vadeli ve faizsizdir.

• Yeni işyeri yapılacaklar için kredisi yıllık % 4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre borçlandırılacaktır.

• Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler

için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecektir.

• Borçlandırma ile ilgili iş ve işlemleri bulunduğunuz ilçedeki T.C. Ziraat Bankası Şubelerinde yapabilirsiniz.”

Borçlandırma Süresi; 12/06/2024-10/08/2024

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar