Haber Hatay

Deprem ve Emeklilik Düzenlemeleri Bütçeye Ciddi Yük Getirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası yeniden inşa faaliyetleri ve emeklilik düzenlemelerinin bütçeye olan etkilerini değerlendirdi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hatay’ı yıkan deprem felaketinin ardından başlayan yeniden inşa faaliyetlerinin ve emeklilik düzenlemelerinin bütçeye olan baskısını açıkladı.

Yılmaz, ayrıca, fiyat istikrarını sağlarken istihdamı artırdıklarını belirtti ve yapısal reformların önemine dikkat çekti. Bilecik İş Dünyası Buluşması çerçevesinde iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Biz geçen yıl OVP’yi (Orta Vadeli Program) yaparken bugün Gazze’de yaşanan manzaralar yoktu. Dolayısıyla bunun siyasete olan etkileri kadar ekonomik, ticari birçok etkileri oluyor. Bu etkileri bir tarafa bırakacak olursak biz Orta Vadeli Programımızın ciddi anlamda çalıştığını, sonuç ürettiğini ve Türkiye’yi arzu ettiğimiz doğrultulara doğru taşıdığını düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası yeniden inşa faaliyetleri ve emeklilik düzenlemelerinin bütçeye olan etkilerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 743’üncüsü gerçekleştirilen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılmak için Bilecik’e geldi. Şenlik programının sona ermesinin ardından Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Davut Aynur Toplantı & Konferans Salonu’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada gerçekleştirilen ‘Bilecik İş Dünyası Buluşması’ isimli programda ilk olarak istek ve talepleri dinleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu konuşmada Orta Vadeli Programlarının ciddi anlamda çalıştığını, sonuç ürettiğini ve Türkiye’yi arzu ettikleri doğrultulara doğru taşıdığını düşündüklerini söyleyen Yılmaz, bu tarz planlarda siyasi ve toplumsal sahiplenmenin önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası yeniden inşa faaliyetleri ve emeklilik düzenlemelerinin bütçeye olan etkilerini değerlendirdi.

DEPREM CİDDİ MALİYET GETİRDİ

Kahramanmaraş depreminin, EYT’nin ve bir takım düzenlemelerin de bütçe üzerinde ciddi bir yüke neden olduğundan bahseden Yılmaz, bu tarz çeşitli artışlara rağmen bütçe açığını kontrol altında tuttuklarının mesajını verdi.”Biz geçen yıl OVP’yi yaparken bugün Gazze’de yaşanan manzaralar yoktu”Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Orta Vadeli Programımızı geçtiğimiz perşembe günü ilan ettik biliyorsunuz. Bir yıl önce yeni bir Orta Vadeli Program yapmıştık, yeni bir politika çerçevesi şekillendirmiştik. Onu revize etmiş olduk, güncellemiş olduk. Geçen hafta yaptığımız Orta Vadeli Program’la ana çerçeveyi ana amaçlarımızı değiştirmedik. Ana çerçevemizi koruduk ama üzerinden 1 yıl geçmiş bir doküman. Bu arada dünyada, Türkiye’de elbette birçok gelişmeler yaşandı. Bunlardan bir kısmı da öngörmemizin mümkün olmadığı gelişmeler. Ben de eski bir planlamacıyım. Devlet planlama teşkilatında 18 yıl görev yaptım. Planlama çok çok gerekli ama bazen bir yanlış algı var, plan yaptığınızda böyle nokta atışı her şey gerçekleşmeli gibi bir beklenti oluşuyor. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100, nokta atışı gerçekleşme çok nadir olur. Önemli olan planım size yol göstermesidir, nereye gideceğimizi, doğrultuyu ortaya koymasıdır. Öngöremediğiniz birtakım gelişmeler olur. Biz geçen yıl örneğin OVP’yi (Orta Vadeli Program) yaparken bugün Gazze’de yaşanan manzaralar yoktu. Dolayısıyla bunun siyasete olan etkileri kadar ekonomik, ticari birçok etkileri oluyor. Sadece bir örnek olarak söylüyorum. Öngöremediğiniz, sizin planınız, programınızın dışında kontrol etme imkanınız olmayan birtakım gelişmeler sizi de etkileyebiliyor. Dolayısıyla bu etkileri bir tarafa bırakacak olursak biz Orta Vadeli Programımızın ciddi anlamda çalıştığını, sonuç ürettiğini ve Türkiye’yi arzu ettiğimiz doğrultulara doğru taşıdığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar