Haber Hatay

Demirören Holding, Ziraat Bankası'na Borçlarını Ödemek İçin Gayrimenkul Devretti!

Demirören Holding, 2018 yılında Doğan Holding'den satın aldığı medya varlıkları için Ziraat Bankası'ndan aldığı kredinin taksitlerini ödemekte zorlanıyor.


Demirören Holding, 2018 yılında Doğan Holding'den satın aldığı medya varlıkları için Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredinin geri ödemesini yapmak için önemli bir adım attı. Holding, bu yıl ödemesi gereken 70 milyon dolarlık taksitlerin bir kısmını karşılamak amacıyla Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık bünyesinde bulunan bazı gayrimenkulleri 1 milyar 287 milyon 922 bin TL karşılığında Ziraat Bankası'na devretti.

Gayrimenkuller İzmir, Antalya ve Trabzon'da Yer Alıyor

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na devrettiği gayrimenkuller arasında İzmir Gaziemir, İzmir Konak, Antalya Muratpaşa ve Trabzon Arsin'de bulunan değerli taşınmazlar yer alıyor. Bu satış ve devir işlemleri, 22 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla tamamlandı.

Demirören AVM ve Matbaa Tesisi Arsasının Satışı da Gerçekleşti

Demirören Holding, Ziraat Bankası'na olan borcunu ödemek için sadece gayrimenkul devretmekle kalmadı. Holding, Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan Demirören AVM'yi Denizbank'a ve İstanbul Esenyurt'taki matbaa tesisi arsasını da 816.6 milyon liraya insansız hava aracı üreticisi Baykar'a sattı.

Demirören ve Ziraat Bankası Arasındaki Kredi Borcu Tartışmaları

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na olan borcu ve bu borcun geri ödenmesi için yapılan devir işlemleri, kamuoyunda tartışmalara neden oluyor. Bazı kaynaklar, Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na uzun yıllardır borç ödemediğini öne sürerken, holding yetkilileri ise taksitlerin anlaşılan şekilde ödendiğini savunuyor.

Bu Devir İşlemleri Ne Anlama Geliyor?

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na devrettiği gayrimenkuller ve yaptığı diğer satışlar, holdingin mali açıdan zor bir dönemden geçtiğine işaret ediyor. Bu durum, Demirören Medya Grubu'nun geleceği hakkında da spekülasyonlara yol açıyor.

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na olan borcunu ödemek için yaptığı gayrimenkul devri ve satışlar, Türkiye'nin önde gelen medya gruplarından biri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu işlemlerin Demirören Medya Grubu'nun geleceğini nasıl etkileyeceği ise önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacak.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar