Haber Hatay

Ankara'da Sabahın Gündemine Oturan Soru? Ankara metrosuna ne oldu?

Ankara'da günün erken saatlerinde metro kullanıcılarının gündemine oturan "Ankara metrosu çalışıyor mu, neden çalışmıyor?" sorularına EGO Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.


Ankara'da metro çalışıyor mu, kapalı mı sorusu, sabah saatlerinde pek çok vatandaşın gündemindeki konu olmaya başladı. Binlerce kişinin işe gitmek için kullandığı metro hattı hakkında 13 Kasım sabahı açıklama yapan EGO Genel Müdürlüğü, arıza kaynağını ve detaylarını duyurdu. İşte, Ankara metrosu çalışıyor mu, neden çalışmıyor sorusuna yönelik detaylı bilgiler…

Ankara metrosunda yaşanan arıza hakkında açıklama, EGO Genel Müdürlüğünün resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı. EGO'nun yaptığı açıklamaya göre Metro İşletmesi takip ve gözlem sistemi SCADA'da yaşanan arıza nedeniyle seferlerde aksaklık yaşanıyor.

ANKARA METROSU NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Metro İşletmesi takip ve gözlem sistemi SCADA'da sabaha karşı meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle güvenli bir işletim sağlanamayacağı için yolcu emniyeti gözetilerek arıza giderilene kadar bir süre tren seferleri yapılamayacaktır.

Metro ring güzergâhlarımız devam ettirilerek merkezi noktalara Kızılay-Ulus üzerinden otobüslerimizle hizmet verilecektir. Tüm ekiplerimiz arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar