Haber Hatay

6 Şubat Depremi'nin Yıldönümü: Acımızı Tazeliyoruz, Kaybettiklerimizi Anıyoruz

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'yi yasa boğdu.


6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'yi yasa boğdu. Depremde onbinlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlerce kişi ise yaralandı. Bir yıl sonra 6 Şubat'ta, acımızı tazeliyoruz ve kaybettiklerimizi saygıyla anıyoruz. Bu vesileyle depremde duygularını ve üzüntülerini paylaşmaş isteyenler 6 Şubat depremi anma mesajları yayınlıyor.

6 ŞUBAT DEPREMİ MESAJLARI

"6 Şubat 2023'te yaşadığımız depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Acımız hala taze, unutmayacağız."

"Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başımız sağ olsun."

"Bir daha böyle acılar yaşanmaması için depreme karşı bilinçli olmalı ve gerekli önlemleri almalıyız."

"Depremden etkilenen tüm illere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Birlikte daha güçlü yarınlara."

"Unutmayacağız, unutturmayacağız. 6 Şubat acımızı ve kayıplarımızı asla unutmayacağız."

"6 Şubat'ta yaşadığımız deprem felaketi, yüreklerimizde derin izler bıraktı. Kaybettiklerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olanlara güç ve sabır diliyoruz."

"Depremin yıl dönümünde, sevdiklerimizi kaybetmiş olmanın acısı hala taze. Ancak birbirimize kenetlenerek, bu zorlu günleri birlikte aşacağımıza olan inancımızı kaybetmiyoruz."

"6 Şubat'ta yaşadığımız deprem, bize hayatın ne kadar kırılgan olduğunu hatırlattı. Bugün, kaybettiklerimizi anarak, hayatta olanları daha fazla sevmek ve değer vermek için bir fırsat."

"Depremin yaraları hala kapanmadı, ancak birlikte güçlü olma zamanı geldi. Bugün, sevdiklerimizi kaybettiğimiz 6 Şubat'ı anarak, geleceğe daha umut dolu bakma kararı alıyoruz."

"Acılarla dolu bir tarih olan 6 Şubat, bize dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Birbirimize destek olmak ve sevgimizi paylaşmak, bu zor günleri daha kolay atlatmamıza yardımcı olacak."

"Bugün, geçmişte yaşadığımız depremin izlerini silmek mümkün olmayabilir, ancak birbirimize destek olarak, geleceği daha güvenli bir şekilde inşa edebiliriz. Unutmayalım, birlikte daha güçlüyüz."

"6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, bu acı günün insanlık için bir dönüm noktası olması dileğiyle, birbirimize sevgiyle sarılmaya devam ediyoruz."

HAYATINI KAYBEDENLER ANILACAK

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan 28 saniyelik öncelikli yayın spotu, televizyonlar ve radyolarda 6 Şubat akşamı saat 19.00'da ortak yayınla sunulacak. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan açıklamaya göre, vatandaşların deprem bilincinin pekişmesi ve afetlere karşı farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) televizyon ve radyolar için ayrı ayrı spot hazırlandı. 

Hazırlanan 28 saniyelik öncelikli yayın spotu, RTÜK tarafından onaylandı. 

Yayın kuruluşları, üst kurulun internet sitesine yüklenecek öncelikli yayın spotunu indirerek, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yıl dönümü olan 6 Şubat'ta saat 19.00'da ortak yayında yayımlayacak. 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar