Haber Hatay

3 Hazır Beton Firmasına İdari Yaptırım: Mevzuata Aykırı Üretim Tespit Edildi

İskenderun ve Samandağ'da faaliyet gösteren 3 hazır beton firması, mevzuata aykırı üretim yapmaları nedeniyle idari yaptırımla karşı karşıya kaldı.


Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce, Piyasa Gözetim ve Denetimi’nde mevzuatlara aykırı üretim yapan 3 hazır beton firmasına idari yaptırım kararı uygulandı.  Bölgede faaliyet gösteren şirketlerden Samandağ ŞB Şah Beton Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Antakya Nas Beton Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde üretilerek piyasaya arz edilen hazır beton ürünlerinin incelenmesi esnasında “G işaretlemesi” yapabilmek için yeterli şartları taşımadığı, İskenderun OYAK Çimento Fabrikaları Anonim Şirketi’nde de stok sahasında piyasaya arz edilen beton agregaları ürünleri incelendiğinde firmanın ürünlerinin CE etiketlemesi için yeterli şartları taşımadığı tespit edildi.

Mevzuatın gerektirdiği hükümlere aykırı olarak üretim yaptığı tespit edilen 3 firma ile ilgili 7223 Sayılı Ürün Güvenliği Ve Teknik Düzenlemeler Kanunu gereği ilgili firmalara idari yaptırım kararı uygulandı.

Aykırılık halleri nedir?

“G işaretlemesi” yapabilmek için yeterli, gerekli şartları taşımadan üretim yapması; nihai ürünleri piyasaya arz etmesi,  nihai ürün olarak piyasaya arz edilen hazır betonun yapı malzemesi muhteviyatında olması; CE etiketlemesi ve için yeterli ve gerekli şartları taşımadan üretim yapması; Fabrika Üretim Kontrolünün Uygunluk Belgesi olmadan ürünleri piyasaya arz etmesi, nihai ürün olarak piyasaya arz edilen beton agregalarının yapı malzemesi muhteviyatında olması 7223 Sayılı Kanunun 7. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendine göre aykırılık teşkil etmektedir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar