Haber Hatay

İskenderun Belediyesi Projeleri İçin Firmalar İskenderun'a Geldi

Fatih Tosyalı, Atık su arıtma tesisi onarımı, yağmursuyu terfi merkezi ve içme suyu isale hattı projeleri ile Aksagaz çalışmalarını yapacak yüklenici firmalarla bir araya geldi


Yaşanan yüzyılın felaketinin ardından İskenderun’da adeta altyapı çöktü, kullanma suyundan, yağmur suyu terfi merkezlerine, içme suyu isale hatlarına kadar büyük zarar gördü. Sistem çalışamaz duruma geldi ve kentin sahil kesimindeki dolgu alanı olan bölge, Atatürk Bulvarı da dahil zeminde yarım metreyi aşkın çökme oluştu. Deprem sonrası kentin sahili, Çay Mahallesinin bir kısmı taşan, rögarlardan çıkan sularla zaman zaman göle döndü ve bu durum endişelere yol açtı.

On bir ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin büyük tahribata yol açtığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde İller Bankası tarafından yapımına başlandığı açıklanan Atık Su Arıtma Tesisi Onarımı ve Yağmur Suyu Terfi Merkezi Projesi, İçme Suyu İsale Hattı Projesi ve Aksagaz çalışmalarını yapacak yüklenici firmaların temsilcileri Belediyeyi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yüklenici firmaları makamında konuk ederek, Kentte yapılacak proje çalışmaları noktasında fikir alışverişinde bulundu, işlerinde kolaylıklar diledi.

 

 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar