Haber Hatay

Güzel Yürekler Platformu, Kurban Bayramı'nda Hatay Halkına Yardım Etti

Hatay, Kurban Bayramı süresince Güzel Yürekler Platformu tarafından gerçekleştirilen adak ve hayır çalışmalarıyla desteklendi


Hatay, Kurban Bayramı süresince Güzel Yürekler Platformu tarafından gerçekleştirilen adak ve hayır çalışmalarıyla desteklendi. Bu özel girişim, Hatay halkının mağduriyetini hafifletmeyi ve yaşadıkları zorluklarda yanlarında olduğunu göstermeyi amaçladı.

Hatay halkı, yaşadıkları zor durumlar karşısında büyük bir mağduriyet yaşıyor. Onların yaşadıkları üzerine derin bir üzüntü hissedildi ve onlara yaşatılanlardan utanıldı. Hataylıların yürekleri ise o kadar güzel ki, kendi yoklukları içinde bile başkalarına yardım etmek için çabaladılar. Güneşin altında bile rahatlıkla sahip olunabilen bir bardak suya dahi utanırken, onların bu güzel yüreklerine hayranlık duyuldu.

Hatay'da faaliyet gösteren Güzel Yürekler Platformu'nun sosyal medya paylaşımında;

"Kurban Bayramında Hatay halkımız için iletilmiş adak ve hayırları teslim ettik.

Öyle bir yer ki orası gitmeden görmeden anlatılamaz...

Öyle mağdur bırakılmış durumda ki Hatay halkı, yaşadıklarına üzüldük, onlara yaşatılanlardan utandık.

Öyle güzel ki yürekleri, yokluğun içerisinde hep olmayanı ikram etmeye çalışırlarken, biz Güneşin altında mafolup, istediğimiz bir bardak sudan utandık, yutkunamadık...

Hatay halkı, toprak altında kalmış ruhlarının yaşama mücadelesinde, unutulmamak istiyorlar, gönderilen paketler değildi onlara iyi gelen, paketleri gönderenlerin sevgisi, iyi niyeti, verdiği "yanlız değilsiniz" mesajı idi.

Hayata tutunmak için yokolmuş, yok edilmiş her umutlarında, uzatılan dost eline sımsıkı sarıldılar hayata tutunmak için.
Bunu yüzlerce insanın gözlerinde sözlerinde duyduk, sıcacık mağrur gülümselerinde gördük.

Lütfen onları yanlız bırakmayalım" açıklaması yapıldı

 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar