Haber Hatay

Şimşek: Türkiye'de Asgari Ücret Yeterli, Zam Talepleri Popülist

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin yeterli olduğunu ve zam taleplerinin popülist olduğunu belirtti.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde asgari ücret ve emekli aylıkları konusundaki tartışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk ve BloombergHT yayınlarında konuşan Şimşek, Türkiye'deki asgari ücretin düşük olmadığını ve zam taleplerinin popülizm içerdiğini ifade etti.

Asgari Ücret ve Popülizm

Şimşek, "Bu sene reel olarak asgari ücret artmış olacak. Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir," diyerek, asgari ücretin yeterli seviyede olduğunu vurguladı. Ayrıca, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam taleplerini popülizm olarak nitelendirdi.

EYT'nin Bütçeye Etkisi

Şimşek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin muhalefetin popülist söylemleriyle gerçekleştiğini belirterek, "EYT'nin bu sene yıllık maliyeti 724 milyar lira. Neredeyse milli gelirin yüzde 2'si," dedi.

Ekonomik Göstergeler ve Rezervler

Şimşek, Türkiye'nin döviz rezervlerinin arttığını ve IMF tanımına göre rezerv yeterliliğine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, enflasyonun düşürülmesi için çalıştıklarını ve döviz kurunda istikrar sağlamak istediklerini belirtti.

Vergi Paketleri ve Kayıt Dışılıkla Mücadele

Vergi paketlerine dair de açıklamalarda bulunan Şimşek, çok uluslu şirketlere yüzde 15 asgari kurumlar vergisi getireceklerini ve kayıt dışılıkla mücadele edeceklerini belirtti. Ayrıca, GYO'ların vergi istisnalarının kaldırılmasını ve kripto varlıkların vergi kapsamına alınmasını düşündüklerini ifade etti.

Şimşek'in açıklamaları, Türkiye'deki ekonomik durumu ve hükümetin politikalarını anlamak açısından önemli ipuçları sunuyor. Asgari ücret ve EYT konularında yaptığı değerlendirmeler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar