Haber Hatay

Memur ve Emekli Maaş Zammı Belli Oldu: Milyonlarca Kişi Sıfır Zam Alacak!

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emekli maaş zamları netleşti.


TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerinin ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netleşti. Memur ve memur emeklisine yüzde 19,3, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,7 zam yapılacak. Ancak kök aylığı 10 bin TL'nin altında olan emekliler, enflasyon farkına rağmen maaşlarında herhangi bir artış göre nebude. Bu durum, 3,6 milyon emekliyi doğrudan etkiliyor.

Milyonlarca Emekliye Sıfır Zam mı Geliyor?

Milyonlarca emeklinin maaşlarında enflasyona rağmen herhangi bir artış olmayacak. Zam oranları kök aylıklara uygulanacağı için, kök aylığı 10 bin TL'nin altında olan emekliler "sıfır zam" alacak. Bu durum, emekliler arasında büyük tepkilere neden oluyor.

Emekliler Ne Kadar Zam Alacak?

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerine göre, memur ve memur emeklisine yüzde 19,3, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,7 zam yapılacak. Ancak bu zam oranları kök aylıklara uygulanacağı için, milyonlarca emekli maaşlarında herhangi bir artış göre nebude.

Kök Maaş Nedir? Neden Önemli?

Kök maaş, emekli maaşının ham halini ifade ediyor. Emeklinin çalıştığı süre, ödediği primler ve kazançları gibi faktörlere göre hesaplanıyor. Kök aylık, en düşük emekli aylığına yapılan artış sonrasında getirilen zamlar olmadan emekli aylığının ham halini ifade etmek için kullanılıyor.

Milyonlarca Emekli Sıfır Zam mı Alacak? Erdoğan'dan Adım Bekleniyor

Milyonlarca emeklinin maaşlarında enflasyona rağmen herhangi bir artış olmayacak. Bu durum, emekliler arasında büyük tepkilere neden oluyor. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Erdoğan'ın en düşük emekli aylığı konusunda bir adım atması bekleniyor.

Emeklilere Refah Payı Verilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli ve memura refah payı zammının olmayacağını açıklamıştı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar