Haber Hatay

Kurumlar Vergisi Beyannamesi Son Tarihi Yaklaşıyor!

Kurumlar vergisi mükellefleri, dikkat! 2023 hesap dönemine ait kurumlar vergisi beyannameleri ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi bugün (6 Mayıs 2024) son gün.


Kurumlar vergisi mükellefleri, dikkat! 2023 hesap dönemine ait kurum kazançlarının vergilendirilmesi için beyannamelerinizi verme süresi bugün gün sonuna kadar uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, mükellefler beyannamelerini elektronik ortamda Dijital Vergi Dairesi üzerinden kolayca verebilecekler.

Beyanname Dışı Bildirimler de Bugün Son

Unutmayın! 2024-Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimleriniz de bugün gün sonuna kadar verilebilecek.

Tahakkuk Eden Kurumlar Vergisini Nasıl Ödeyebilirsiniz?

Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemelerinizi Dijital Vergi Dairesi'nden veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla ya da anlaşmalı bankaların şubelerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Alternatif Ödeme Kanalları da Kullanılabilir

Vergi ödemelerinizi internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından ya da PTT işyerlerinden de kolayca yapabilirsiniz.

Gecikme Cezasına Dikkat!

Son tarihi kaçıran mükellefler, gecikme cezası ile karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, beyannamelerinizi ve ödemelerinizi zamanında yapmanız önemlidir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar