Haber Hatay

Hatay'da Markalaşma ve Coğrafi İşaretleme Konusunda Toplantı Yapıldı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı önderliğinde, Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi'nde "Girişimciliği Destekleme Toplantısı" düzenlendi.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi’nde “Girişimciliği Destekleme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Hatay’da girişimciliğin önemi ve önündeki engellerin neler olduğunun yanısıra kadın kooperatifleri, marka tescili ve coğrafî işaretlemenin kente katkısının neler olacağının masaya yatırıldığı toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü,  İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, İl Millî Eğitim Müdürü, İl Ticaret Müdürü ile ilgili kurum yetkilileri de katıldı.

Ticarî hayatın kilometre taşlarından birinin de girişimcilik ruhu olduğuna dikkat çekilen toplantıda, girişim kavramının, ekonominin kuralları içerisinde bir risk faktörünü kendi bünyesinde taşısa da, bir şehrin ve ülkenin mevcut ekonomik potansiyelini daha da ileriye taşıyabilecek en öncelikli adım olduğuna dikkat çekildi.

Dünyanın büyük ekonomilerine ve şirketlerine bakıldığında, pes etmeyen bir girişimcilikten bahsedilebileceği dile getirilirken, ülkelere düşenin de bu ruhun önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik politikaları devreye sokmak olduğuna değinildi.

Çağımızda refah seviyesini yakalamış ve ülke ekonomilerine fazlasıyla katma değer üreten toplumlardan geri kalmamak için girişimciliğin desteklenmesinin önemine değinen Vali Masatlı, girişimciliğin, yalnızca yeni işletme kurma sürecini ifade etmediğini; aynı zamanda mevcut işletmeleri geliştirme, gelişmiş ürün ve hizmetler sunma ve iş dünyasında rekabet edebilmeyi de ifade ettiğini söyledi.

Girişimcilerin desteklenerek Hatay ve ülke ekonomisine katkı sağlanılması gerektiğine değinen Vali Masatlı, “İş hayatında, kadınlarımızın daha aktif olabilmesi ve istihdamlarının sağlanmasına büyük katkısı olan kadın kooperatiflerimizin sayısı mevcutta 36 adettir. Bunlar için yer tahsisi yapılması önceliklerimiz arasındadır. İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan coğrafi işaretlemede de ilimizde Antakya Ticaret Odası’nın başvurusu ile 14, diğer kurumların başvurusu ile 8  olmak üzere Hatay mutfağına ait toplam 22 yöresel ürün Coğrafi İşaret Tescili almış, bunların yanı sıra  10 yöresel ürünümüzün de başvurusu yapılarak tescili beklenmektedir. Bu sayının Hatay’ımızın kültürel ve doğal özelliklerine bağlı olarak daha yükseklere çıkarılmasına dönük  çalışmaların, yönlendirmelerin ve görevlendirmelerin de yapıldığını eklemek istiyorum” dedi.

Markalaşmanın günümüzdeki gerekliliğine ve ilimizi bir marka şehir yapmadaki kararlılığımıza dikkat çeken Vali Masatlı, her alanda olduğu gibi bu alanlarda da Devletin ve Valiliğin şehre katkılarının hiç durmadan devam edeceğini kaydetti.

Vali Masatlı ele alınan konularla ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine de belirlenen takvim doğrultusunda çalışmaların hiç aksamaması için gerekli talimatları vererek, toplantıyı sonlandırdı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar