Haber Hatay

FAST ile İkinci El Araç Satışlarında Güvenli Dönem Başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ikinci el araç satışları başta olmak üzere farklı işlemlerde onay gerektiren ödemeler için FAST servisini devreye aldı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), onay gerektiren ödemeler için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'ni devreye aldı. Bu yeni servis, öncelikli olarak ikinci el araç alım-satım işlemleri olmak üzere, işlemdeki taraflara güvence sağlanmasına ihtiyaç duyulan farklı iş modellerinde de kullanılabilecek.

Güvenli ve Kolay İşlemler

FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, FAST Sistemi üzerine inşa edilmiş bir aracılık hizmetidir. Yetkili kuruluşlar tarafından onay/tescil gerektiren işlemler için yapılan para transferlerinde, tutar FAST katılımcısı bir kuruluş nezdinde bekletilir. Bu sayede, işlem tamamlanana kadar paranın güvenliği sağlanır ve dolandırıcılık riski minimize edilir.

Kullanıcı Dostu Hizmet

Servisin kullanımı oldukça basittir. Ödemeyi gönderen kullanıcı, onay/tescil işlemi tamamlanmadan paranın karşı tarafa aktarılmayacağından emin olabilir. Onay/tescil işlemi gerçekleştiğinde ise para otomatik olarak alıcının hesabına aktarılır.

2 Milyon TL İşlem Limiti

FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin ilk aşamada 2 milyon TL işlem limiti olacak. Hizmetin yaygınlaşması ile birlikte bu limitin artırılması da öngörülmektedir.

Güvenli Alışveriş Artık FAST ile!

FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, ikinci el araç alım-satım işlemlerinde ve diğer onay/tescil gerektiren işlemlerde güvenliği ve kolaylığı bir araya getirir. Bu servis ile dolandırıcılık riski minimize edilir ve kullanıcılar gönül rahatlığıyla işlem yapabilirler.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar